вівторок, 22 грудня 2015 15:31

За рівень інтелекту та епілепсію відповідають одні і ті ж гени

За рівень інтелекту та епілепсію відповідають одні і ті ж гени

У мозку людини були виявлені гени, що відповідають за розвиток інтелекту.Про це заявили вчені з Імперського коледжу Лондона. Також фахівці відзначили, що в зміненому стані ці ж гени можуть призвести до епілепсії та когнітивного дисбалансу. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Neuroscience.

Міжнародна команда дослідників, очолювана фахівцями лондонського коледжу, вивчила стан мозку пацієнтів, щодо яких проводилося нейрохірургічне втручання у зв'язку з розвитком епілепсії. Потім результати аналізу тисяч генів були зіставлені з даними здорового мозку людей, які успішно пройшли IQ-тести і людей з різними неврологічними розладами.

У результаті вчені виявили в мозку області генів, які отримали назви M1 і М3 і впливають на когнітивні функції людини: пам'ять, увагу, швидкість обробки інформації, здатність міркувати і так далі.

"Ми знаємо, що генетика відіграє важливу роль у формуванні інтелекту, але досі не було точно відомо, які гени за це відповідають. Знаючи ці гени, ми зможемо проводити маніпуляції з ними, штучно підвищуючи рівень інтелекту – але це, звичайно, поки тільки в теорії", – пояснив провідний автор дослідження, доктор Майкл Джонсон.

При цьому вчені відзначили, що гени, які імовірно формують інтелект у здорової людини, були відповідальні за порушення когнітивної здібності та епілепсії у хворих людей – правда, в цьому випадку вони мутували.

Зараз ви читаєте новину «За рівень інтелекту та епілепсію відповідають одні і ті ж гени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути