неділя, 15 травня 2016 12:10

Втому ніг можна легко прогнати трьома способами

Втому ніг можна легко прогнати трьома способами
Фото: lady.tochka.net

За день ноги отримують величезне навантаження. Щоб хоч якось їх розслабити в кінці робочого дня не варто виконувати надскладних вправ або бігти на масаж. У більшості випадків, достатньо просто дати ногам відпочинок: зняти взуття і прилягти на ліжко так, щоб ноги були вище голови.

На думку експертів, швидка допомога для ніг забезпечується всього трьома компонентами: водою, сіллю і травою. Є дієві порадами, як зняти навантаження з ніг, допомогти їм відновити здоров'я, красу і легкість.

Контраст температур.

Водні процедури з чергуванням гарячої та холодної води гарно знімають втому ніг. Досить десятисекундного обливання ніг холодною водою, а потім ще 10 секунд - гарячої. В кінці процедури облити ноги прохолодною водою і помастити кремом.

Або взяти дві миски - з гарячою і холодною водою. Тримати ноги дві хвилини в гарячій воді, потім переносити на дві секунди в холодну. Повторити не менше 5 разів.

Тим, хто страждає захворюваннями нирок, ця процедура не рекомендується.

Солоні ванни

У ємність налити воду кімнатної температури і додати 2 ст. л. звичайної або морської солі. Опустити ноги на 10-15 хвилин.

Ванни з додаванням трав'яних настоїв і відварів

Суміш трав залити окропом, настояти 15 хв, охолодити. Потім додати в теплу (не більше 37 °) воду. Трав'яний настій можна приготувати з липи і ромашки (2 ст. л квітів липи і 2 ст. л ромашки), м'яти і кропиви (1 ст. л листя м'яти і 1 ст. л кропиви), звіробою, кропиви та інших трав.

Лід з трав'яних настоїв

Він корисний не тільки для обличчя, але і для ніг. Рецептів його приготування безліч, але найбільш поширені з деревію, шавлії, календули, арніки, меліси або ромашки.

Трави можна брати як окремо, так і в суміші (в рівних пропорціях). Для зняття втоми досить протерти ноги кубиком льоду.

Ванни з додаванням ефірних масел

Цілющі процедури за допомогою масел усунуть не тільки втому ніг, але і знімуть стрес після трудового дня. Найкраще підійдуть такі масла: лаванди, ялівцю, евкаліпта, м'яти, ялиці, лимона, кипариса.

Не рекомендується використовувати ефірні масла в нерозведеному вигляді, краще змішати 3-4 краплі ефірного масла з соняшниковою або оливковою олією. Ванночки робити 10-15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієві поради як легко за день випити багато води

Розслаблюючі вправи і масаж

Щоб забезпечити ногам відтік крові, можна просто лягти на диван і підняти ноги вгору, спираючись об стіну. Або сісти на стілець і, піднявши ноги, впертися ними в стіну.

Також можна підніматися на носки і різко опускатися вниз. Можна зробити масаж.

Особливу увагу варто приділити п'ятам і підйому стопи - обробити їх з силою. Ікри і гомілки потрібно масажувати ніжно і акуратно, від низу до верху.

Зараз ви читаєте новину «Втому ніг можна легко прогнати трьома способами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути