субота, 10 березня 2018 05:28

Лікарі визначили скільки цукру безпечно їсти на добу

Лікарі визначили скільки цукру безпечно їсти на добу
На думку працівників ВООЗ, людина з малорухливим способом життя повинна споживати не більше 50 грам цукру на добу. Фото: aif.ua

Лікарі зі Всесвітньої організації охорони здоров'я встановили безпечну норму цукру на добу. За їх підрахунками, можна вживати не більше 50 г цукру на день. Це 10 чайних ложок.

Такі цифри вирахували для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Тобто витрачають близько 2 тис калорій за добу, пише "Нealth.unian".

Проте інші фахівці вважають за безпечну вдвічі нижчу норму цукру - до 5 чайних ложок на день. Така кількість вільного цукру міститься, наприклад, у 200 мл фруктового соку.

При підрахунку спожитого цукру важливо враховувати не тільки той підсолоджувач, що додаєте до чаю чи кави. Цукор присутній у багатьох харчових продуктах і напоях, що продаються в магазинах. Навіть у тих, що на перший погляд, не повинні його містити, - наприклад, у кетчупі. Природній цукор є в меді, фруктових соках та сиропах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 секретів, що допоможуть розлюбити солодощі

Бджолярі з Дніпропетровщини пропонують дитячим садам і школам відмовитися від цукру. Замість нього використовувати мед. За словами завідувачів дитсадків, норма цукру на день для дитини становить 45 грам.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі визначили скільки цукру безпечно їсти на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути