понеділок, 21 вересня 2020 15:24

ВООЗ вирішила тестувати ліки від коронавірусу з полина

ВООЗ вирішила тестувати ліки від коронавірусу з полина
Препарат проти коронавірусу може бути на основі трав. Фото: pixabay

Протокол для тестування африканських лікарських засобів, які мають рослинне походження, схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Поки що не назвали конкретні медичні продукти, але попередньо в Африці повідомляли про ефективність напою з полину, повідомили на офіційному сайті ВООЗ.

Вчені припустили, що ці трави можуть бути потенційним методом лікування коронавірусної хвороби та інших вірусних захворювань. Це сталося через кілька місяців після того, як президент Мадагаскару популяризував напій на основі полину, який також застосовують у лікуванні малярії, втім, тоді його пропозицію світові науковці розкритикували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у світі: Білл Гейтс спрогнозував завершення пандемії

Офіційно: експерти ВООЗ схвалили протокол III фази клінічних випробувань фітотерапії для лікування Covid-19, а також статут і коло ведення для створення комісії з моніторингу даних і безпеки для клінічних лікувальних трав.

"Фаза III клінічних випробувань матиме вирішальне значення для повної оцінки безпеки та ефективності нового медичного препарату", - заявили в ВООЗ.

Якщо такий продукт медицини буде безпечним, ефективним, з гарантованою якістю, ВООЗ рекомендуватиме його для прискореного, великомасштабного місцевого виробництва. Проспер Тумусіме – регіональний директор ВООЗ не згадав конкретно мадагаскарський напій Covid-Organics, який вже почали продавати в кілька інших країн, в основному в Африці.

Цілющі властивості рослини "полин звичайний", відомого також під назвою "чорнобильник" застосовують зазвичай в гомеопатії, є різні лікарські засоби на основі цієї рослини. Наприклад, артемізинін, який містить полин, впродовж 20 років використовують для лікування малярії. Науковці з Алжиру ще у квітні протестували й сумнівались в тому, що препарати проти малярії можуть бути ефективними і проти коронавірусу. Досліджують в лабораторних умовах полин наразі й науковці з Данії та Німеччини, зокрема розроблений на його основі артемізинін. І поки не зовсім зрозуміло, чи можна буде використовувати препарати на основі полину в профілактичних цілях або ж для лікування.

Команда Імперського коледжу Лондона використає 2 провідні вакцини від коронавірусу, аби вивчити можливості їхнього інгаляційного введення. Йдеться про оксфордську вакцину, випробування якої нещодавно призупиняли, та вакцину Imperial.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ вирішила тестувати ліки від коронавірусу з полина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути