пʼятниця, 17 квітня 2020 14:09

ВООЗ попереджає про новий епіцентр коронавірусу

ВООЗ попереджає про новий епіцентр коронавірусу
Одною з перших від коронавірусу в Африці померла журналістка з Зімбабве. Фото:unsplash

Африка може стати наступним епіцентром спалаху коронавірусу.

На континенті вже зафіксували 19 359 випадків інфікування, з них 973 людини померли та 4681 одужала, про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, передає BBC.

У ВООЗ зазначили, що хоча ці показники нижчі, ніж у Європі та США, в Африці спостерігають збільшення випадків інфікування. Вірус уже фіксують далеко від африканських столиць. Також на континенті недостатньо апаратів штучної вентиляції легень для боротьби з пандемією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діяльність ВООЗ підтримали понад 20 країн

Одною з перших від коронавірусу в Африці померла журналістка із Зімбабве. Місцева влада тоді заявила, що в них не було апарата ШВЛ, щоб лікувати її.

Також вірус може швидко поширюватися в районах, де проживають багато людей, через що неможливо буде вводити соціальне дистанціонування. Ще однією проблемою є те, що в багатьох людей у Африці немає доступу до чистої води та мила.

За словами директорки регіонального бюро ВООЗ в Африці Матшидісо Моеті, в Африці намагаються зосередитися на профілактиці захворювання, щоб мінімізувати кількість інфікованих.

Ситуація з поширенням коронавірусу в ряді країн Європи, в тому числі в Україні, викликає занепокоєння. Оптимістичні сигнали, надходять з Іспанії, Німеччини, Франції, Італії та інших країн Європи. Але вони затьмарюються повідомленнями з Великої Британії, України, Росії, Туреччини та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ попереджає про новий епіцентр коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути