вівторок, 02 жовтня 2018 14:11

Вдруге звільнили ректора медичного університету Богомольця

Вдруге звільнили ректора медичного університету Богомольця
Звільнена Катерина Амосова завдала державі збитків на 3 млн грн. Фото: antikor.com.ua

МОЗ вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця.

Про це повідомила Уляна Супрун на Фейсбук.

1 жовтня 2018-го у зв'язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ вдруге розірвало контракт із нею. 20 вересня вона приступила до виконання обов'язків ректора НМУ ім. О.О. Богомольця, не маючи жодних повноважень для цього. Коли її міністерство вже ж поновило на цій посаді після рішення Печерського суду Києва, скасувала усі накази, які видавав визнаний МОЗ України в.о. ректор Олександр Науменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала нові поради, як покращити здоровя без ліків

Нагадаємо, що Держфінінспекція у березні 2016-го провела ревізію фінансово-господарської діяльності університету О. Богомольця з 1 жовтня 2012-го по 1 грудня 2015-го. Перевірка виявила низку грубих порушень, які Катерина Амосова не виправила. У результаті це принесло державі збитків на 3 млн грн.

Держаудитслужба у червні 2018-го звернулася до Генеральної прокуратури України щодо забезпечення кримінального провадження. Прокуратура міста Києва об'єднала 2 кримінальних провадження за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О.О. Богомольця. Триває досудове розслідування.

2 квітня 2018-го МОЗ звільнило ректора Катерину Амосову. Офіційна причина - зрив ліцензованого тестування "Крок" для студентів-стоматологів. 26 квітня Печерський суд Києва визнав її звільнення незаконним. До 16 серпня обов'язки ректора вишу виконував Ярослав Цехмістр, з 16 серпня до 6 вересня - Юрій Кучин, потім - Олександр Науменко. 20 вересня Печерський суд скасував наказ міністерства про звільнення Катерини Амосової. Однак для поновлення на посаді Амосова мала б наново укласти трудовий договір з МОЗ, стверджують у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Вдруге звільнили ректора медичного університету Богомольця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути