Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2016 18:23

Під час масажу немовля отримує гормон щастя

Під час масажу немовля отримує гормон щастя
Фото: altarta.com

Робити масаж малюкам рекомендують з кількох причин: бо це допомагає зменшити напруження м'язів у немовлят та зупинити болі у животику, покращує стан шкіри дитини, сприяє гарним відносинам між батьками і дитиною, а також викликає вироблення окситоцину - гормону щастя, завдяки якому дитина краще спить і стає активнішою.

Як робити масаж малюкам, розповідає onet.pl.

Масаж можна робити малюкам від першого дня після народження. Чим менша дитина, тим делікатнішим має бути дотик батьків. Добре масажувати дитину ввечері після купелі. Саме тоді шкіра дитини добре сприймає олійки, які допомагають руху пальців. Під час масажу батькам рекомендують вмикати улюблену музику, та максимально намагатися, щоб це був час, коли обоє почувають себе добре - і малюк, і масажист. Бо якість контакту відчуває дитина.

Під час масажу необхідно слідкувати за реакцією малюка, робити у зручному місці - на м'якому рушнику чи дитячій ковдрі. В приміщенні має бути тепло, щоб роздягнена дитина не мерзла, щоб не було протягів і шуму.

Той з батьків, який робить масаж, має переконатись, що його руки теплі, без біжутерії. Станьте перед дитиною, щоб бачили обличчя одне одного. Олійку не потрібно лити на дитину, але покрапати нею на долоні та розмастити пальцями і між ними.

Якщо дитина почне почувати себе некомфортно - масаж слід припинити чи перенести на інший час. Під час масажу одна з рук має постійно торкатися дитини, щоб вона відчувала тепло і безпеку. Масажуйте за годинниковою стрілкою, спокійно та ритмічно. Процес має тривати близько 5-ти хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі просять повільніше крутити педалі

Починайте від грудної клітини - з середини назовні, виконуючи повільні рухи. Можна робити рухи по діагоналі від стегон до плечей. Плечі масажуємо від плеча до зап'ястя, перемінними рухами, під кінець сповільнюючи швидкість. Під кінець можна легенько потягнути за ручку, тримаючи однією долонею за плече, а другою за долоню дитини. Зап'ястя масажуйте вказівним та великим пальцем.

Долоні дитини можна потерти округлими рухами, внітрішньою частиною своєї долоні. Пальчики акуратно згинайте. Животик - від ребер до пахвини, косими рухами. Можна згинати ноги дитини під колінами. Просуватися від колін до животика. Ніжки, як і ручки можна акуратно розтягувати, і масажувати стопи, як долоні.

Після масажу можна акуратно обернути дитину на живіт і помасажувати плечі зверху вниз і зсередини на боки.

В кінці, коли повернемо дитину до себе, можна акуратно потерти обличчя пальцями від чола, на боки.

На завершення, пригорніть дитину до себе, і подякуйте за хвилини близькості.

Зараз ви читаєте новину «Під час масажу немовля отримує гормон щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути