Ожиріння частіше буває у людей з низьким достатком. З середнім або високим доходом це трапляється в 2,5 рази рідше.
Про це пише "Країна здоров'я".
В Австралії провели масштабне дослідження щодо зайвої ваги. З'ясувалось, що зайва вага є чинником ризику для розвитку безлічі небезпечних захворювань. 60% людей із зайвою вагою не мають уявлення про правильне харчування.
Чимало людей вважають "правильною" їжею ту, яку вони приготували самі, незалежно від того, скільки у ній білків, жирів і вуглеводів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому небезпечно їсти перед телевізором
Ті, хто прагне харчуватися збалансовано, витрачають на їжу приблизно на 15-20% менше грошей, ніж інші.
Щоб уникнути ожиріння, фахівці радять їсти більше фруктів і овочів та у міжсезоння заморожувати або сушити фрукти і овочі. Також рекомендують замінити жирні сорти м'яса на менш жирні, частіше вживаючи курку, яловичину та рибу.
Коментарі