Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 09:00

Вісім продуктів, які створюють природний захист від променів сонця

Вісім продуктів, які створюють природний захист від променів сонця
Назвали продукти, які здатні природним чином захистити від променів сонця Фото: pinterest

З наближенням теплих літніх місяців зростає загроза болісних сонячних опіків. Але чи знаєте ви продукти, які можуть допомогти захистити вашу шкіру від ультрафіолетових променів.

Вони забезпечують природний захист від сонця зсередини, пише realsimple.

Ось вісім продуктів, які допомагають полегшити симптоми алергії.

Які продукти здатні захистити від променів сонця

Ось вісім найкращих літніх сонцезахисних продуктів, які є водночас смачними та живильними для всього тіла, особливо для шкіри.

Ягоди

Будь то малина, ожина, чорниця, полуниця, ягоди годжі, журавлина чи інші ягоди, усі ягоди допоможуть вам захиститися від сонця (у поєднанні із сонцезахисним кремом). Це завдяки вмісту в них вітаміну С, флавоноїдів (і, отже, поліфенолів) і каротиноїдів. І, на щастя, не бракує способів насолодитися цими улюбленими фруктами. Вони є ідеальною простою закускою самі по собі або чудово додаються до смузі, вівсяних пластівців, пластівців, випічки, джемів, соусів і багато іншого.

Зелений чай

Незважаючи на те, що зелений чай пропонує бажане, але м'яке посилення кофеїну, цей популярний напій також пов'язаний із багатьма перевагами для здоров'я, зокрема кращим захистом шкіри. Це завдяки численним рослинним сполукам, які він містить, включаючи поліфеноли, такі як флавоноїди та катехіни. Фактично, дослідження 2015 року показало, що катехіни в зеленому чаї пов'язані із захистом від ультрафіолету та зменшенням запалення шкіри.

Морква

Можливо, вас не здивує почути, що морква є чудовим джерелом каротиноїдів, які зміцнюють шкіру, враховуючи схожість між їхніми назвами. Але ці коренеплоди також містять значну кількість поліфенолів, вітаміну С і ніацину, що робить їх суперпродуктом для шкіри. Тонкий солодкий смак моркви ідеально поєднується як із солодкими, так і солоними стравами, від випічки та смузі до рагу, супів і печені.

Лосось

Намагаючись включити більше омега-3 у свій розпорядок дня, багато хто одразу звертається до лосося як одного з найкращих джерел цих жирних кислот. Ця популярна риба також багата астаксантином, ніацином і вітаміном Е - основний бонус, коли здоров'я шкіри є головним пріоритетом. Є так багато способів смачно приготувати цю рибу, включаючи смаження, гриль, обсмажування або запікання, і вона чудово поєднується з різними приправами та спеціями.

Шоколад

Какао є чудовим джерелом багатих на антиоксиданти поліфенолів, які допомагають захистити нашу шкіру від сонячних променів. Це показано в дослідженні 2016 року, опублікованому в The Journal of Nutrition, яке виявило, що какао забезпечує не тільки захист від сонця, але й позитивний вплив на еластичність шкіри та розгладження зморшок.

Помідори

Сезон помідорів ідеально узгоджується з літніми місяцями з високим УФ-променем. І яка іронія, враховуючи, що ці яскраві красуні також пропонують природний сонцезахисний крем через вміст поліфенолів, каротиноїдів (як лікопін) і вітаміну С. Незалежно від того, додаєте ви їх у салати, супи, соуси чи пасту, важко помилитися з ідеально стиглими помідорами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зволоження для шкіри: як уникнути поширених помилок та забезпечити оптимальний догляд

Насіння Чіа

Ці крихітні насіння різко зросли в популярності за останні кілька десятиліть завдяки їх вражаючому профілю харчування. Омега-3 жирні кислоти, поліфеноли, такі як флавоноїди, ніацин і вітамін Е в насінні чіа сприяють здоров'ю нашого імунітету, серця та метаболізму, а також захищають нашу шкіру. Насіння чіа неймовірно смачне у смузі, вівсянці на ніч, пудингу з чіа та випічці.

Солодкі перці

Усі види перцю, але особливо болгарський перець, мають дуже схожий харчовий профіль з помідорами, що робить їх ще одним чудовим вибором для захисту від сонця. Насичений вітаміном С, лікопіном і флавоноїдами, болгарський перець стане чудовим доповненням до салату, основою соусу ромеско або смаженою добавкою.

Липень особливо щедрий на корисні ягоди та овочі. Gazeta.ua називає фрукти та овочі, які найкорисніші в липні.

Вишня покращує сон. Має антидепресивну дію. Особливо кислі, терпкі сорти містять мелатонін. Вишня позитивно діє на роботу серця та стан судин. Позитивно впливає на рівень кров'яного тиску. Допомагає в роботі нервової системи.

Зараз ви читаєте новину «Вісім продуктів, які створюють природний захист від променів сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути