Ексклюзиви
субота, 06 квітня 2019 10:12

Викликають смертельне захворювання: Комаровський розповів страшну правду про популярні ліки

Викликають смертельне захворювання: Комаровський розповів страшну правду про популярні ліки
Дитячий лікар Євген Комаровський розповів про шкоду аспірину для дітей. Фото - Styler

Дитячий лікар Євген Комаровський розповів про шкоду аспірину для дітей.

Ацетилсаліцилова кислота призводить не тільки до алергії і роздратування, але навіть до важких уражень головного мозку і печінки. Все що потрібно знати про аспірин педіатр написав у себе в Instagram.

"Виявилося, що зміни слизової оболонки шлунка і інші побічні ефекти ацетилсаліцилової кислоти (кровотечі, спазм бронхів) — це все квіточки. Про ягідки вперше заговорили в 1963 році, коли було описано дуже небезпечне захворювання, що проявляється тяжким ураженням головного мозку і печінки. Хвороба ця отримала назву синдром Рея", - пише лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський назвав явні симптоми аутизму у дитини

В медицині виділяють лише три групи факторів, що викликають це захворювання: вроджені порушення обміну речовин, інфекції, прийом медикаментів, найчастіше саме ацетилсаліцилової кислоти. Причина розвитку синдрому Рея точно не встановлена до цього часу. Ймовірність захворювання максимальна у віці 4-12 років. Навіть у найкращих реанімаційних відділеннях гине кожен другий хворий.

Дітям до 15 років використовувати в порядку самолікування ацетилсаліцилову кислоту в якості жарознижуючого засобу не можна, підсумував Комаровський.

Міжнародний день рідкісних захворювань відзначається щорічно в останній день лютого. На своїй сторінці в Instagram популярний педіатр Євген Комаровський поділився цікавими фактами і цифрами, які слід знати кожному.

Зараз ви читаєте новину «Викликають смертельне захворювання: Комаровський розповів страшну правду про популярні ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути