понеділок, 09 листопада 2020 08:46

Відкрили інноваційний спосіб зниження ваги

Відкрили інноваційний спосіб зниження ваги
Дослідження на мавпах показало, що антитіло імітує ефект впливу гормону FGF21. Фото: pixabay.com

Американські вчені розробили препарат на основі антитіл, разова ін'єкція яких покращує метаболізм і допомагає скинути зайві кг.

Дослідники пропонують використовувати антитіло тривалої дії BFKB8488A, здатне коригувати метаболізм у людей із зайвою вагою та змінювати їх харчову поведінку, пише журнал Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Дослідження на мавпах показало, що антитіло імітує ефект впливу гормону FGF21, який виробляється в клітинах жирової тканини та підшлунковій залозі. Він регулює обмін речовин і витрату енергії. Антитіла вчені також протестували на людях. В експерименті взяли участь 60 добровольців із надмірною вагою. Як виявилося, одноразова підшкірна ін'єкція антитіла приводила до поліпшення метаболізму, тривалістю 2 місяці.

В учасників, які отримали антитіло, вчені зафіксували зниження ваги на 1,2 кг в порівнянні з 0,28 кг у групі, де отримували плацебо. Відзначалося також відторгнення солодкої їжі, поліпшення кардіометаболічних параметрів і зниження споживання вуглеводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала несподівану користь сала

Медики назвали неймовірну властивість червоного перцю. Цей овоч корисно вживати людям з зайвою вагою. Головне правило всіх охочих схуднути - не допускати голоду, в іншому випадку є ризик з'їсти набагато більше, ніж насправді потрібно організму.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили інноваційний спосіб зниження ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути