неділя, 08 жовтня 2017 05:28

Вегетаріанська дієта допомагає вдвічі швидше худнути

Вегетаріанська дієта допомагає вдвічі швидше худнути
Вегетаріанська дієта допомагає швидше худнути. Фото twitter.com

Велика кількість різних форм дієти рекламують свою ефективність. Вчені з'ясували який вид харчування допоможе схуднути і отримати бажану фізичну форму.

Про це повідомляє Byrdie.

Дослідники із Інституту клінічної та експериментальної медицини в Празі спостерігали за 74 людьми з діабетом другого типу. Частина пацієнтів користувалась вегетаріанською дієтою, а інша - низькокалорійну традиційну антидіабетичну дієту. В результаті виявилося, що зменшення підшкірного жиру і загальної ваги спостерігалося у представників обох дієт, але кращі результати в два рази були у тих, хто був вегетаріанцем.

"Численні дослідження показали, що більшість чоловіків і жінок втрачають вагу, коли переключаються на вживання рослинного білка замість червоного м'яса і тваринних білків", - пояснила дієтолог Мішель Брауде. Вчена підтвердила, що вегетаріанська дієта є найкращою для втрати ваги.

Також вона навела приклад одного дослідження, яке вивчало 1730 чоловіків протягом семи років, і з'ясувало, що чим більше тваринних білків і насичених жирів вживають в їжу люди, тим більше вони ризикують отримати надлишкову вагу або ожиріння.

Оскільки вегетаріанська дієта, як правило, має низький вміст жиру, ви в кінцевому рахунку втрачаєте вагу легше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологічні прийоми, які допоможуть схуднути.

Дослідники з університету біологічних досліджень в Арізоні довели користь кави з додаванням шматочка вершкового масла. Такий напій сприяє схудненню.

Зараз ви читаєте новину «Вегетаріанська дієта допомагає вдвічі швидше худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути