Науковці з Співдружності з наукових і промислових досліджень Австралії стверджують, що в неспілих бананах, так само як і в цільнозернових продуктах і овочах, міститься резистентний крохмаль.
Він є дуже важливою формою розчинних харчових волокон, які не перетравлюються в тонкій кишці, потрапляють в товсту кишку і там ферментуються під дією бактерій. Все це викликає більш тривале почуття насичення, а також довготривалий приплив енергії.
Резистентний крохмаль, що міститься в зелених бананах, не викликає різке підвищення рівня цукру в крові, тому не збільшує ризик виникнення цукрового діабету. Завдяки повільному процесу перетравлення, після їх вживання не виникне відчуття голоду протягом короткого проміжку часу.
Цей крохмаль корисний для тих, хто сидить на дієті: він стимулює виділення гормону глюкагону, який підвищує швидкість спалювання жиру в організмі.
Крім того, резистентний крохмаль збільшує кількість корисних бактерій в кишечнику, що знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Вчені підсумовують, що чим менше дозрів банан, тим більше резистентного крохмалю в ньому міститься. Зазвичай ми вживаємо від 3 до 7 грам резистентного крохмалю в день, але фахівці радять збільшити цю кількість, принаймні, до 20 грамів на добу.
Коментарі