пʼятниця, 14 вересня 2018 18:00

Вчені пояснили, чим дітям загрожує стерильна чистота

Вчені пояснили, чим дітям загрожує стерильна чистота
Взаємодія з мікробами загартовує імунну систему дитини, тим самим зменшуючи ризик розвитку раку крові. ФОТО: chicagotonight.wttw.com

Берегти дитину від мікробів небезпечно через ризик появи в неї раку крові. Підтвердження цьому вчені знайшли, проаналізувавши результати наукових спостережень, які проводились протягом останніх 30 років.

Розвиток дитячої лейкемії провокує 2 фактори. Один з них — мутація генів. Вона робить організм дитини схильним до раку крові. Запускають же пухлинний процес окремі види інфекцій. Трапляється це, якщо дитину протягом першого року життя ретельно оберігають від мікробів і тим самим не дають її імунній системі навчитися захищати організм. Повідомляє відомий американський телеканал CNN.

"Небезпеку інфекції становлять для дітей з генетичною мутацією, імунні системи котрих не були готові до зустрічі з хвороботворними мікробами", — розповідає професор Мел Грейвс із Інституту дослідження раку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаючі цифри: оприлюднили світову статистику по раку

Гострий лімфобластний лейкоз (дитяча лейкемія) — це форма раку крові, яка найчастіше вражає дітей віком до 4 років. Він розвивається швидкими темпами: протягом декількох днів або тижнів. Зароджується в крові й поширюється на інші частини тіла, зокрема лімфатичні вузли, печінку й нервову систему. Основним засобом лікування є хіміотерапія.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чим дітям загрожує стерильна чистота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути