понеділок, 12 жовтня 2020 10:16

Вакцинація від грипу: навіщо потрібна та скільки коштує

Вакцинація від грипу: навіщо потрібна та скільки коштує
Якщо вакцинуватися цілою родиною, треба уточнювати, чи будуть знижки, зазвичай вони становлять 5%-10%. Фото: pixabay.com

Лікарі рекомендують вакцинуватися від грипу, аби не було поєднання інфекцій із коронавірусом. Проте ціни на вакцину від грипу "кусаються".

За словами головного санлікаря України Віктора Ляшка, вакцинація від грипу — "пріоритет цього року", передає tsn.ua.

"Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації. І, тим більше, необхідно вакцинуватися від сезонних штамів грипу. Масова вакцинація потрібна, щоб уникнути можливого поєднання грипу та Covid-19", - написав він у Facebook.

Ціни у приватних клініках коливаються від 550 грн за корейську тривалентну вакцину до 650 грн за чотиривалентну французьку. Але у клініках зазначають, що французька вакцина від грипу має з'явитися в Україні за тиждень-півтора. Тому охочим пропонують зробити передплату у сумі 100 грн.

Дорослим вакцина від грипу вводиться одноразово, навіть якщо вони це роблять вперше. Дітям вакцинацію проводять двічі. Якщо вакцинуватися цілою родиною, треба уточнювати, чи будуть знижки, зазвичай вони становлять 5-10%. Також можна домовитись про приїзд лікаря, який зможе зробити вакцинацію вдома або в офісі. Така послуга додатково коштуватиме приблизно 300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні у продаж надійшла перша партія вакцини від грипу

1 жовтня почався епідемічний сезон грипу. Три штами – нові для українців. Медики закликають вакцинуватися, аби не допустити сплеску захворюваності та полегшити перебіг недуги. Цьогоріч епідсезон грипу ускладнить пандемія Covid-19.

Минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких - діти віком до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація від грипу: навіщо потрібна та скільки коштує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути