пʼятниця, 09 лютого 2018 14:26

В Україні зафіксували новий різновид кору

В Україні зафіксували новий різновид кору
В Одеській області зафіксували агресивний вид вірусу кору Фото: gazetadopovo.com.br

В Одеській області зафіксували агресивний вид вірусу кору B3. Він провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передає пресс-служба Одеської обласної держадміністрації.

"Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Ми віддавали зразки у Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією становило лише 20 відсотків. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93 відсотків. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини", - зазначив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, скільки щотижня з'являється хворих на кір

Він повідомив, що рівень охоплення щепленнями від цієї хвороби в регіоні досяг 93%.

Щоб забезпечити колективний імунітет на рівні 95% і не допустити чергового спалаху хвороби, Одеській області необхідні ще 12 тис. доз.

ЮНІСЕФ придбав для України від 1 097 600 додаткових доз вакцини проти кору завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель.

220 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували новий різновид кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути