вівторок, 06 лютого 2018 15:15

В Україну привезуть мільйон додаткових доз вакцини проти кору

В Україну привезуть мільйон додаткових доз вакцини проти кору
Наприкінці лютого 2018 року в Україну привезуть 220 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи Фото: fortuna.ge

ЮНІСЕФ придбав для України від 1 097 600 додаткових доз вакцини проти кору завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

220 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн на замовлення МОЗ доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, після чого вакцини одразу будуть передані в регіони.

Нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я у рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі у сфері закупок ЮНІСЕФ зміг придбати 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК для попередження в Україні на спалаху кору. Поставка буде здійснена в три етапи: перша доставка - 220 тис. доз вакцини – очікується у кінці лютого, друга - 800 тис. доз вакцини КПК - планується на кінець березня, третя - 77 600 доз КПК - має прибути наприкінці травня.

Нова партія вакцини від кору закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я в рамках підтримки державної програми імунізації.

У другій половині 2018 року ЮНІСЕФ також поставить 901 400 доз вакцини КПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський про кір: найстрашніше, коли половина людей вакциновані

"Поставка вакцини КПК в найкоротші терміни дасть можливість ефективно протистояти спалаху кору, що триває в Україні. Деякі регіони поступово вичерпують свої запаси вакцини, і Міністерство охорони здоров'я продовжує здійснювати перерозподіл наявної в країні вакцини з одних регіонів в області, де її кількість недостатня", – сказав генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта.

За перший місяць 2018 року на кір захворіли 3554 людей – 1165 дорослих і 2389 дітей. Найбільше в Івано-Франківській, Одеській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській областях.

Специфічного лікування від кору немає, проте захворюванню можна запобігти. Єдиний надійний спосіб захиститися від кору – вакцинація. Захист забезпечують дві дози КПК. Згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — друге.

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезуть мільйон додаткових доз вакцини проти кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути