Ексклюзиви
понеділок, 20 грудня 2021 16:12

В Україні зафіксували антирекорд з Covid-вакцинації

В Україні зафіксували антирекорд з Covid-вакцинації
Темпи вакцинації проти коронавірусу в Україні зменшилися. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україні зменшився показник щоденної вакцинації населення проти коронавірусу.

Про це Радуцький написав у Facebook.

"Антирекорд з кількості щеплень за минулий тиждень – вакциновані лише 784 тис. українці. За вчора – 36 тис. осіб. Для порівняння: у листопаді вдалось вийти на 1,6 млн щеплень за тиждень та понад 300 тис. на добу", - повідомив голова комітету.

Зменшення темпів Covid-вакцинації серед українців Радуцький пояснив так:

"Частина людей, швидше за все, вирішили перенести вакцинацію на період "після свят". Міф про те, що після вакцинації декілька днів або навіть тижнів "доведеться похворіти", на диво дуже стійкий. Хоча абсолютна більшість людей, не лише молодих, але й похилого віку, практично не мають помітних побічних ефектів після щеплення", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка понад сім місяців хворіла на Covid-19 і встановила рекорд

В Україні вакцинували менш як 50% дорослого населення. Серед групи людей віком старше 60 років особливо низький показник щеплень. Отримали одну дозу 37%, дві – 33%, повідомив Радуцький.

Наголосив, що коли в Україні вакцинують обома дозами половину населення, в Міністерстві охорони здоров'я порушать питання про запровадження бустерної дози.

Також Радуцький пропонує розширити перелік професій, для яких вимагатиметься обов'язкове Covid-щеплення. На його думку, у такий спосіб можна збільшити кількість щеплень.

18 грудня в Україні зафіксували перший випадок штаму Omicron. Пацієнт, у якого виявили штам, раніше вже хворів на коронавірус.

Минулої доби, 19 грудня, в Україні зафіксували 2536 нових випадків коронавірусної хвороби. Від Covid-19 померли 157 людей, госпіталізували 1241 особу, одужали - 6690.

За добу повний курс вакцинації пройшли 24 986 людей. Від початку вакцинальної кампанії щепили двома дозами - 12 986 872 українця.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зафіксували антирекорд з Covid-вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути