середа, 10 листопада 2021 02:52

В Україні розбили польовий госпіталь для лікування Соvid-хворих - фото
10

У понеділок, 8 листопада, на Київщині презентували можливості мобільного польового госпіталю Держприкордонслужби.

На захід прибули приблизно 50 представників дипломатичного корпусу іноземних держав, військових та правоохоронних аташе, представники Офісу зв'язку НАТО, повідомила пресслужба ДПС.

Фото: dpsu.gov.ua

Мобільний шпиталь може бути багатопрофільним. Але, з огляду на ситуацію, демонструвався як інфекційний для лікування Covid-19.

"Госпіталь розрахований на 60 ліжкомісць та автономно спроможний надавати кваліфіковану допомогу з лікування та діагностики чи евакуації на вищі рівні медичної допомоги. Комплектується необхідною кількістю профільних лікарів, медсестер, фельдшерів. Може підсилюватися іншими фахівцями та надавати кваліфіковану медичну допомогу з елементами спеціалізованої", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червона зона в Україні збільшується на одну область

Польовий госпіталь укомплектований і балонами з киснем та кисневими концентраторами. В його складі є автономний діагностичний комплекс.

"Він дозволяє здійснювати якісне рентгенологічне, УЗД-обстеження, має пересувну лабораторію. Для автономної роботи в польових умовах госпіталь має генератори, що забезпечують його енергією та польову кухню", - додали в ДПС.

8 листопада від ускладнень померли 833 хворих на Covid-19 в Україні. Це черговий антирекорд. 91,1% госпіталізованих із коронавірусною хворобою минулого тижня - не мали жодної дози антиковідної вакцини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розбили польовий госпіталь для лікування Соvid-хворих - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути