Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 07:26

В Україні проти Covid-19 почали вакцинувати дітей - подробиці

В Україні проти Covid-19 почали вакцинувати дітей - подробиці
Українські діти отримали першу дозу Pfizer. Фото: pixabay.com

В Україні вперше вакцинували дітей проти коронавірусу.

"Першу дозу препарату Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech отримали четверо підлітків від 12 років з Чернівців", - розказала координаторка Covid-вакцинації на Буковині Оксана Знак, передає "Суспільне".

Спершу щепили дитину, щоб могла поїхати навчатися за кордон. Інших дітей вакцинували у Глибоцькому центрі медико-санітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В які країни можуть поїхати вакциновані українці: список

Окрім цього, пункт вакцинації для дітей відкрили у міській дитячій поліклініці. Але поки що там нікого не імунізували, оскільки у закладі очікують на постачання препаратів.

ВООЗ дозволила вакцинувати дітей проти коронавірусу та видала відповідні рекомендації у чернві цьогоріч.

Першим схваленим препаратом для дітей стала вакцина проти коронавірусу від компаній Pfizer-BioNTech. Колоти вакцину дозволили дітям у віці від 12 до 17 років у ЄС та США.

В Україні вакцинація дозволяється, якщо дитина: має високі ризики важкого перебігу Covid-19 та розвитку ускладнень після інфекції через супутні хвороби й не має протипоказань до вакцинації; виїжджає з метою об'єднання сім'ї до країни, де задля перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує Covid-вакцинацію або міжнародне свідоцтво про неї; виїжджає до такої країни на навчання або є учасником міжнародних спортивних змагань чи інших заходів; приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty та має документи на підтвердження цього.

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років мають звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

Зараз ви читаєте новину «В Україні проти Covid-19 почали вакцинувати дітей - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути