пʼятниця, 08 червня 2018 18:50

Умілі ручки: вчені винайшли речовину, яка дозволить склеювати переломи

Умілі ручки: вчені винайшли речовину, яка дозволить склеювати переломи
Уникальная разработка избавит от необходимости ходить с гипсом. ФОТО: https://www.kevinmd.com

Шведські вчені винайшли засіб, який дозволить забути про традиційні методи лікування відкритих переломів. Якщо подальші тестування завершаться успішно, достатньо буде всього 10-20 хвилин, щоб відновити цілісність кісток. Пише про це 7days.ru

Розробка дослідників — це медичний клей. Дана речовина давно знайшла застосування в окремих напрямах медицини, зокрема в стоматології вона використовується для тимчасового склеювання відламаного зуба, у хірургії — для скріплення ран. Однак спроби з'єднати з допомогою медичного клею кістки досі були провальними. Причина невдач полягала у відторгненні цієї речовини імунітетом. Нині завдяки шведським вченим проблему вирішено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії

Поки що досліди проводилися лише на гризунах, але найближчим часом науковці планують розпочати новий етап тестування, участь у якому візьмуть люди. Якщо результати будуть такими ж успішними, у медицині відбудеться новий прорив. Так, у людей з відкритим переломом кістки "зростатимуться" швидше, ніж загоюються подряпини.

Раніше вчені повідомили про несподівану небезпеку аптечних вітамінів. Результати досліджень показали, що різноманітні вітамінні комплекси здатні завдавати здоров'ю людини значної шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Умілі ручки: вчені винайшли речовину, яка дозволить склеювати переломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути