Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 12:25

Українська медицина під загрозою

Українська медицина під загрозою
Українські медики усе частіше шукають в інтернеті роботу за кордоном. Фото: pinterest.com

Медична система України під загрозою існування.

Влада має збільшити видатки на охорону здоров'я, оскільки це питання національної безпеки.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Сьогодні відбудеться голосування за проєкт закону про державний бюджет на 2021 рік. Уже сьогодні ми зрозуміємо, чи в пріоритеті для народних обранців наше з вами здоров'я, чи цінується праця медичних працівників. За останній рік ми багато чули слів подяки медичним працівникам за ту боротьбу, яку вони ведуть кожного дня за наше життя. Мені цікаво, як ці слова відобразяться в конкретних справах", - сказав міністр.

За його словами, українські медики все частіше шукають в інтернеті роботу за кордоном. Це можна пояснити тим, що лікарі в Європі отримують у десятки разів більшу зарплатню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може призвести до зростання хворих на коронавірус

"Медична система України під загрозою існування, я це добре усвідомлюю і хочу, щоб це усвідомив кожен. Навіть тисяча сучасних лікарень нам не потрібні, якщо там не буде медичних працівників", - наголосив Степанов.

Також міністр зазначив, що це питання національної безпеки, та нагадав депутатам про їхню відповідальність перед українцями.

"Стаючи депутатами, ви брали на себе відповідальність перед українцями за їхню безпеку, за створення умов для їхньої роботи та гідного життя. Зараз середня зарплата лікаря становить 9 тисяч гривень. Середній медичний персонал отримує близько 7 тисяч гривень, а молодший - близько 5 тисяч", - зазначив він.

МОЗ хоче підвищити зарплати лікарів до 23 тис. грн, до 17 тис. грн - середнього медперсоналу і до 12 тис. грн - молодшого.

До груп ризику в Україні входить близько 21 млн людей. Серед них - медичні працівники, бійці в зоні ООС, люди із супутніми захворюваннями, люди віком 60+ років.

Зараз ви читаєте новину «Українська медицина під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути