Ексклюзиви
середа, 15 березня 2023 16:54

Україні прогнозують спалах коронавірусу

Україні прогнозують спалах коронавірусу
В Україні недостатньо людей вакцинувалося. Фото: eastnews.ua

На весну 2023 року прогнозують збільшення захворюваності на Covid-19.

Це пов'язано з властивістю штаму Craken швидко поширюватися. не так багато людей вакцинувалося. При низьких темпах вакцинації захворюваність може зростати і впродовж весни, сказав голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, консультант з вакцинації проти Covid-19 у спільних зі Світовим банком проєктах МОЗ України Федір Лапій, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ сказали, коли закінчиться пандемія Covid-19

"Ми попереджали про те, що є сезонність, і вона чітко відстежується. Ми говорили і два роки тому про підйом захворюваності восени і наприкінці зими - на початку весни. У 2022 році пік припав на жовтень і кінець зими. І зараз ми бачимо зростання. Є всі підстави вважати, що восени 2023 року не обійдеться без підйому захворюваності. А зважаючи на поширення "Кракена", на те, що багато людей з груп ризику не вакциновані або взагалі, або хоча б першим бустером, то будемо і надалі збирати врожай і у вигляді госпіталізацій, і у вигляді смертей", – пояснив він.

Близько 4 тис. осіб щотижня госпіталізують через Covid-19. Це важкі випадки.

"Що таке чотири тисячі в тиждень госпіталізованих в умовах війни, коли переобтяжена система охорони здоров'я. Одна велика обласна лікарня - це 400-450 ліжок. Це приблизно 10 обласних лікарень у тиждень повністю завантажені пацієнтами. Вакцинація може це попередити", – наголосив Лапій.

Він закликав українців вакцинуватися.

Китай вперше за три роки пандемії Covid-19 відкриває свої кордони. З 15 березня поновлюється розгляд та видача всіх категорій віз іноземним громадянам для в'їзду до країни. Пекін сподівається за допомогою туристів відновити зростання економіки.

Зараз ви читаєте новину «Україні прогнозують спалах коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути