пʼятниця, 11 грудня 2020 12:11

України немає в переліку держав, які уклали угоди на купівлю вакцини

України немає в переліку держав, які уклали угоди на купівлю вакцини
Міністерство охорони здоров'я України підписало документи за міжнародною програмою COVAX. Фото: pixabay

Суттєвих прямих договорів зі світовими компаніями-розробниками вакцин на їх придбання уряд України не уклав.

Основну частину препарату ще на стадії розробки придбали багаті країни, повідомили у звіті групи міжнародних благодійних організацій People's Vaccine Alliance, передає "Радіо Свобода".

Розвинені держави закупили стільки вакцини, що зможуть по 3 рази вакцинувати своїх громадян. Але в 70 країнах світу ліки зможуть отримати тільки 1 особа з 10. Україна та десятки інших країн мають намір отримати вакцину за міжнародною програмою COVAX, куди входять 189 держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19: кого першими безкоштовно вакцинують в Україні

"Не можна, щоб людина була позбавлена доступу до вакцини залежно від того, у якій країні вона живе, або від кількості грошей у неї в кишені. Але якщо не буде значних змін, то мільярди людей у світі в найближчі роки не зможуть отримати безпечних і дієвих вакцин від коронавірусу", – зазначила представниця організації "Оксфам" Анна Марріотт.

Міністерство охорони здоров'я України підписало документи за міжнародною програмою COVAX, згідно з якою наша країна безкоштовно отримає вакцину від коронавірусу на початку 2021 року.

Питання локдауну в Україні не вирішиться, якщо щеплення отримають тільки 4 млн громадян. На таку кількість осіб вистачить вакцини, обіцяної Україні в рамках ініціативи COVAX. Щоб розірвати ланцюжок передачі Covid-19, необхідно вакцинувати мінімум 18-19 млн українців, вважає голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Зараз ви читаєте новину «України немає в переліку держав, які уклали угоди на купівлю вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути