пʼятниця, 11 грудня 2020 01:05

Щоб зупинити Covid-19 в Україні, потрібно вакцинувати половину населення

Щоб зупинити Covid-19 в Україні, потрібно вакцинувати половину населення
Covid-19 зупинить тотальна вакцинація. Фото: Укрінформ

Питання локдауну в Україні не вирішиться, якщо щеплення отримають тільки 4 млн громадян. На таку кількість осіб вистачить вакцини, обіцяної Україні в рамках ініціативи COVAX.

Щоб розірвати ланцюжок передачі Covid-19, необхідно вакцинувати мінімум 18-19 млн українців, вважає голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

"За нинішніми прогнозами, ми десь до середини літа матимемо достатню кількість провакцинованих людей", – сказав він в ефірі "Право на владу".

Вакцину від фонду COVAX в Україні очікують отримати приблизно 1 травня 2021 року. Йдеться про 8 млн доз, яких вистачить на 4 млн громадян (20% населення), оскільки препарат "вводять двічі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Локдаун в Україні можуть ввести раніше ніж 8 січня

Щеплення планують робити людям із групи ризику (літнім, із хронічними захворюваннями), а також медичним працівникам, поліцейським, військовим із зони ООС. За словами Радуцького, – або безкоштовно, або за мінімальну вартість.

Країна також веде переговори з розробниками вакцин поза ініціативою COVAX. Ці препарати можна отримати на комерційній основі. "Ціни дуже різні", – сказав політик.

Нагадаємо, Михайло Радуцький вважає, що ситуація з Covid-19 в Україні була б більш стабільною, якби під час карантину вихідного дня зупинили громадський транспорт.

Зараз ви читаєте новину «Щоб зупинити Covid-19 в Україні, потрібно вакцинувати половину населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути