четвер, 27 січня 2022 02:52

Українець 27 разів вакцинувався проти Covid-19. Зупинятися не збирається

Українець 27 разів вакцинувався проти Covid-19. Зупинятися не збирається
На фото Олексій, якому зробили понад 20 Covid-щеплень. Стверджує, що після такої кількості вакцини почувається добре. Фото: скріншот з відео

Житель Сум Олексій 27 разів вакцинувався проти коронавірусу.

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров'я Олена Чумаченко на нараді в Сумській міськраді, передає Sumy.Today.

Вакцинований чоловік розповів, що зробив це заради популярності. Щоб вчергове імунізуватися, він подорожує Україною. Одного дня йому вдалось отримати аж п'ять доз вакцини, ідеться в сюжеті "Сьогодні".

"Хотів бути популярним. Також подумав, що у Харкові мені дадуть путівку до санаторію, хоча б на місяць, бо там краще харчування. А у Сумах мені відмовили у цьому", - пояснив Олексій і додав, що має намір дійти до 30 щеплень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як записатися на Covid-вакцинацію: покрокова інструкція

Колишня сімейна лікарка чоловіка Надія Гордієнко розповіла, що через настирливість пацієнта була змушена розірвати угоду з Олексієм. З її слів, чоловік цілодобово їй телефонував та без запису приходив на прийом.

Лікарка Оксана Іващенко, яка вперше вакцинувала чоловіка, розповіла, що після щеплення Олексій усім розповідав, що медики "за вакцинацію дали йому талони на їжу", що виявилося брехнею.

Найімовірніше чоловік отримував щеплення в центрах вакцинацій, де не завжди встигають перевірити дані про людей, які до них приходять, зазначили медики. У рідному місті чоловікові вдалося вакцинуватися лише двічі.

У системі Helsi, куди вносять дані про вакцинацію, жодних запобіжників на такий випадок немає. Проте у таких людей можуть виникнути проблеми з отриманням Covid-сертифікату.

"Це швидше за все викличе помилку при формуванні сертифікату про вакцинацію", – сказав директор сервісу Helsi Євген Донець.

Минулої доби, 25 січня, в Україні зафіксували 24 321 новий випадок Covid-19. Це найбільший показник за зиму. Подібні показники були у листопаді.

Найбільше інфікованих виявили в Івано-Франківській області -1972, у Києві - 1919, Львівській - 1886, Тернопільській - 1506 і Хмельницькій області - 1471.

Загалом в Україні двома дозами вакцинувалися 14 519 768 людей.

Зараз ви читаєте новину «Українець 27 разів вакцинувався проти Covid-19. Зупинятися не збирається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути