Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2022 13:31

Третя область збирається запровадити локдаун цього тижня

Третя область збирається запровадити локдаун цього тижня
Дистанційне навчання планують запровадити до 4 лютого. Фото: pixabay.com

На Львівщині із середи запровадять червону зону карантину. Усі освітні заклади, крім дитсадків, переведуть на дистанційне навчання.

У регіоні заборонять розважальні заходи й на 50% обмежать проїзд у громадському транспорті, повідомив під час пресбрифінгу директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає "Львівський портал".

"З 26 січня на Львівщині діятимуть нові обмеження. По-перше, це дистанційне навчання у всіх закладах освіти, окрім дошкільної. По-друге, заборона всіх розважальних масових заходів. Також посилять контроль за дотриманням обмежень", - сказав він.

Дистанційне навчання планують запровадити до 4 лютого.

"Рішення є вимушеним, але облдержадміністрація мусить це робити, щоб запобігти навантаженням на систему охорони здоров'я. Тривожним є той факт, що в області спостерігається динаміка в частині заповнення дитячих ліжок у лікарнях. Понад 150 дітей перебувають у Covid-стаціонарі", - додав Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 19 тис. нових Covid-випадків: які регіони "лідирують"

Засідання обласної комісії ТЕБ і НС відбудеться 25 січня о 17:00. Якщо динаміка захворюваності коронавірусом зростатиме, з 1 лютого можуть запровадити додаткові обмеження. Зокрема заборонять роботу ресторанів, кафе, спортивних клубів і фітнес-центрів.

24 січня на Львівщині зафіксували 2299 нових випадків коронавірусу. Госпіталізували 228 осіб За весь час в області підтвердили Covid-19 у 242 791 особи. Померли - 6163 людини.

З 27 січня Рівненська область переходить у червону зону карантинних обмежень.

Станом на вівторок на червоному рівні епіднебезпеки перебуває Івано-Франківська область. На помаранчевому рівні 14 областей: Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська й Чернівецька. Решта областей і столиця - на жовтому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Третя область збирається запровадити локдаун цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути