Ексклюзиви
середа, 03 березня 2021 10:52

Українських школярів за допомогою гри навчатимуть розпізнавати ознаки інсульту
5

Фото: Олег Герасименко

2 березня 2021 року в українських школах розпочалася освітня програма "Супергерої FAST", мета якої – навчити дітей розпізнавати перші ознаки інсульту та звертатися за невідкладною медичною допомогою. Оволодівши такими важливими знаннями та навичками, діти зможуть рятувати життя своїх дідів та бабів, а також донести ці знання до дорослих у своїх родинах.

Освітня програма "Супергерої FAST" ̶ міжнародна кампанія, яка проводиться в понад 20 країнах світу. Це інтерактивна навчальна програма для дітей 5 – 9 років, яка за допомогою персонажів-супергероїв, а також цікавих ігор, конкурсів, поробок та мультфільмів вчить дітей впізнавати перші ознаки інсульту та викликати невідкладну медичну допомогу.

"Програма "Супергерої FAST" розроблена саме для дітей початкової школи, оскільки це той вік, коли діти багато часу проводять зі своїми дідами та бабами, - розповідає керівник Ініціативи Angels в Європі та лідер проєкту "Супергерої FAST" Ян Ван дер Мерве. - Діти цього віку також відкриті та охоче діляться новими знаннями з рідними. Навчальні матеріали яскраві та цікаві дітям. Їх можна опановувати в школі чи вдома з батьками. Результати навчання досить переконливі: у Греції завдяки програмі "Супергерої FAST" рівень знання про симптоми інсульту зріс з 38 до 85 відсотків".

Програма розроблена Факультетом освітньої та соціальної політики Університету Македонії, Греція, за підтримки Ініціативи Angels та схвалена Всесвітньою організацією інсульту. В Україні програма реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України та в партнерстві з ГС "Освіторія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Близнята чекають" - матері 4-річних хлопчиків на лікування інсульту потрібна допомога

"Концепція Нової української школи, яку ми впроваджуємо, має на меті навчання дітей життєво необхідним навичкам та компетенціям у природний для них спосіб: через гру, співпрацю, спілкування. Запропонована програма є саме тим гарним прикладом компетентнісного підходу до навчання та надає дітям важливі знання про основи здоров'я.. Тому Міністерство освіти і науки України радо підтримує проведення освітньої програми "Супергерої FAST", - додає державний експерт Міністерства освіти і науки України Віктор Сальков.

2020-го в Україні померли 616 835 людей.

Це стало рекордним показником за останні 5 років, повідомляє OpenDataBot.

Зараз ви читаєте новину «Українських школярів за допомогою гри навчатимуть розпізнавати ознаки інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути