вівторок, 13 червня 2017 12:34

Вчені з'ясували, що електронні сигарети такі ж шкідливі, як і звичайні

Вчені з'ясували, що електронні сигарети такі ж шкідливі, як і звичайні
Електронні сигарети пошкоджують ДНК людини Фото: sayidy.net

Вчені з університету Коннектикута довели, що електронні сигарети на основі нікотинової рідини такі ж шкідливі, як і цигарки без фільтру.

Про це повідомляє "Metro.

Випари з електронних сигарет, котрі не містять нікотину, так само викликають пошкодження ДНК, як і з фільтром за рахунок хімічних добавок, що є в цих парах.

Клітинні мутації внаслідок змін ДНК можуть спричинити рак. Рівень цих пошкоджень залежить від кількості пару, що вдихає людина, особливостей інших компонентів та вмісту чи відсутності нікотину в рідині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим можуть відрізнятися рідини для електронних сигарет

Але Національна служба охорони здоров'я Великої Британії стверджує, що електронні сигарети значно кращі для затятих курців. У своїй антитютюновій кампанії представники служби переконують, що "електронні сигарети не виробляють смол та монооксиду вуглеводу", оскільки в них "не відбувається процесів горіння і немає диму".

Під час нагрівання в електронній сигареті утворються тільки нікотин, пропіленгліколь чи гліцерин та смакові речовини, а кількість різних токсичних елементів - дуже незначна.

Американські кардіологи твердять, що паління викликає у підлітків втрату пам'яті та зниження здатності до навчання.

Науковці дослідили медичні картки 3 тис. людей молодого віку, також запитували про їхні звички. Дійшли висновку, що куріння тютюну разом із нездоровою їжею викликають порушення у роботі нервової системи. Подібне спостереження провели у Фінляндії та дійшли до тих же висновків - мозок виснажується від високого рівня холестерину у крові.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, що електронні сигарети такі ж шкідливі, як і звичайні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути