неділя, 17 грудня 2017 05:28

Науковці виявили яка їжа підвищує настрій

Науковці виявили яка їжа підвищує настрій
Молодь, яка рідко вживає м'ясо та не займається спортом, більш схильна до психічних розладів. Фото: Фокус

Науковці зі США виявили, що їжа може по-різному впливати на певні вікові категорії людей. Окрім задоволення, харчі можуть викликати роздратування або стрес.

У дослідженні на цю тему вчені зібрали респондентів з різних країн. Люди повідомляли про спожиту їжу та свій психологічний стан, пише видання "MedicalXpress".

"На настрій людей у ​​віці від 18 до 29 років суттєво впливає споживання м'яса – регулярне його поїдання призводить до накопичення в мозку серотоніну і дофаміну, які викликають почуття задоволення та покращують настрій", - зазначили науковці.

А от схильними до психічних розладів у молодому віці виявилися ті, хто їв м'ясо двічі на тиждень та рідше і не був фізично активним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала шість причин їсти більше

Особам, які досягли 30-річчя, фахівці порадили вживати продукти з високим вмістом антиоксидантів. Також - відмовитися від кави та інших продуктів, що неналежним чином стимулюють нервову систему.

Щоб підвищити настрій під час осінньої депресії, дієтологи рекомендують харчуватися продуктами-антидепресантами. Серед них - жирна риба, темний шоколад, корисні вуглеводи та їжа з високою концентрацією вітаміна D.

Зараз ви читаєте новину «Науковці виявили яка їжа підвищує настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути