Ексклюзиви
неділя, 13 вересня 2020 03:53

Учені знайшли новий побічний ефект парацетамолу

Учені знайшли новий побічний ефект парацетамолу

У ацетамінофену, також відомого як парацетамол знайшли новий побічний ефект знайшли новий побічний ефект - збільшення тяги до ризикованої поведінки. Такого висновку дійшли спеціалісти у США.

За словами нейробіолога, доктора медицини Болдуіна Вея з Університету штату Огайо, ацетамінофен змушує людей відчувати менше негативних емоцій, пише Science Alert. Він пояснив, що коли пацієнти розглядають ризиковані дії - вони просто не відчувають такого страху.

Він розповів, що всі нові дані доповнюють результати недавніх досліджень, які припускають, що ефект парацетамолу поширюється на різні психологічні процеси, зокрема зниження сприйнятливості до образ, зниження емпатії і навіть пригальмовування когнітивних функцій.

У серії експериментів взяли участь понад 500 студентів. Команда вчених виміряла, як разова доза ацетамінофену в 1000 мг (рекомендована максимальна разова доза для дорослих) вплинула на їх ризиковану поведінку (у порівнянні з тими студентами, хто отримував таблетки-плацебо). Як виявилося, студенти після прийому парацетамолу поводилися ризиковано набагато частіше.

Раніше вчені Гринвічського університету в Лондоні дослідили, що дві пінти пива ефективніше знімають головний біль, ніж парацетамол.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли новий побічний ефект парацетамолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути