вівторок, 13 жовтня 2020 12:26

Учені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу

Учені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу
Антитіла і можливий імунітет, викликані звичайною інфекцією, зберігаються як мінімум протягом чотирьох місяців. Фото: Pixabay

Після того як людина перехворіє на коронавірус, антитіла, які утворилися в її організмі, зберігаються чотири місяці.

У разі повторного інфікування перебіг хвороби може бути важче, такого висновку дійшли дослідники фінського Відомства охорони здоров'я і соціального розвитку THL і міста Гельсінкі, передає Yle.

Керівник дослідження Меріт Мелін стверджує, що отримані результати підтверджують інформацію про те, що антитіла і можливий імунітет, викликані звичайною інфекцією, зберігаються як мінімум протягом чотирьох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розпочинають збирання плазми від пацієнтів, які подолали Covid-19

Учені вивчили дані 39 сімей, в яких було зафіксовано випадки коронавірусу. Майже в усіх інфікованих протягом першого місяця зараження вироблялися антитіла, які були виявлені і через чотири місяці. Сама коронавірусна інфекція також може повторитися, а симптоми можуть бути серйознішими.

Дослідники також наголошують, що необхідні подальші дослідження для точнішого визначення тривалості імунітету. Ще потрібно з'ясувати, чому в разі повторного інфікування з'являються серйозніші симптоми.

За словами вчених, у світлі наявних зараз даних випадки повторного інфікування зустрічаються рідко.

Всесвітня організація охорони здоров'я здійснить спеціальне дослідження випадків повторного зараження новим коронавірусо. Оскільки організація отримує повідомлення про випадки повторного зараження у великій кількості країн. З цією метою організація створила дослідницьку групу, заявила керівниця технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове.

Зараз ви читаєте новину «Учені дослідили, як довго організм зберігає антитіла до коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути