понеділок, 14 листопада 2016 12:47

У сніжну погоду ноги натирають коньяком

У сніжну погоду ноги натирають коньяком
Фото: mirotnoshenij.ru

Прогулянка сніговими заметами може принести застуду. Мокрі ноги - найчастіша причина захворювання. Розповідає Gazeta.ua терапевт з Харкова Олександр Рильцов.

"У сніжну погоду варто тримати ноги в сухості. Бо якщо промочити - може бути застуда. Є люди, які мають добру стійкість до прохолоди - для них вологі капці - не біда. Проте, якщо ваш організм не загартований - подбайте про змінне взуття на роботі та шукайте водонепроникні чоботи", - каже лікар.

Якщо взуття не витримало випробування на вогкість, а ноги замочилися, можна прямо на вулиці замінити мокрі носки на поліетиленові пакети та зверху одягнути взуття, а у приміщенні - натерти ноги коньяком, або іншим міцним спиртовим розчином. Коли заходите у приміщення - натріть ступні натуральною шерстю до почервоніння, можна використати для натирання гірчицю чи спеціальну мазь. Вдома мокрі ноги попарте у солоній воді. Випийте гарячого курячого бульйону, какао чи велику кружку чаю. Відмовтесь на день від дієт, та влаштуйте обід з м'ясом, приправленим гострими спеціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен медичний працівник має бути щепленим від грипу - Супрун

Небезпечно у мокру погоду перебувати у натовпах. Бо люди, які ховаються від холоду, можуть переносити віруси.

"У дощ, сніг часто можна побачити скупчення людей. На зупинках, в магазинах. Так у натовпі підхоплюють распіраторні інфекції. Тому краще у сніжну погоду виходити у парки, гуляти пішки та отримувати позитивні емоції від природи", - говорить Рильцов.

Зараз ви читаєте новину «У сніжну погоду ноги натирають коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути