понеділок, 06 квітня 2020 15:29

У реанімації немовля: повідомили ситуацію із коронавірусом на Буковині

У реанімації немовля: повідомили ситуацію із коронавірусом на Буковині
Станом на 6 квітня у Чернівецькій області зафіксовано 225 випадків коронавірусної інфекції. Фото:uatv

Новонароджений хлопчик із підозрою на коронавірус перебуває в Чернівецькій обласній дитячій лікарні .

Малюк народився від матері із підозрою на коронавірус, яка мала контакт із особою, в якої підтверджено Covid-19, повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

"Стан малюка покращився, його зняли з кисневої дотації. В реанімаційному відділенні Глибоцької центральної районної лікарні надають допомогу чотирьом людям. Коронавірус підтверджено в одного з них, решта – із підозрою.Одного хворого госпіталізували до медичного закладу у ніч проти неділі, 5 квітня, у тяжкому стані із пневмонією. Його одразу ж підключили до апарату штучної вентиляції легень. Ще троє хворих – на кисневій дотації", – зазначили у пресслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецьку область закриють на в'їзд-виїзд

Водночас в реанімації Сторожинецької центральної районної лікарні є пацієнти із підозрою на Covid-19, вони на кисневій дотації.

"Це троє дорослих та одна дитина. Стан хворих – стабільно тяжкий. Якщо дитині погіршає, її планують перевести в обласну дитячу лікарню", - говорять у пресслужбі.

У Кіцманській центральній районній лікарні є пацієнт, підключений до апарату штучної вентиляції легень. У нього пневмонія та аритмія. У Чернівецькій обласній клінічній лікарні на апаратах ШВЛ перебувають двоє осіб із коронавірусом. Ще одна пацієнтка із підтвердженим Covid-19 – на кисневій дотації. Також на кисневій дотації троє людей із підозрою на коронавірус. У реанімаційному відділенні Чернівецької міської лікарні №1 є троє пацієнтів, у двох підтверджено коронавірус.

"Якщо позитивна динаміка збережеться, хворих переведуть до інфекційного відділення. Стан пацієнта з підозрою на Covid-19 поки що тяжкий", – кажуть у пресслужбі.

Також пацієнтка у важкому стані перебуває на лікуванні в Хотинській центральній районній лікарні.

"У неї двобічна пневмонія, перебуває на кисневій підтримці", – повідомили у пресслужбі ОДА.

Станом на 6 квітня в Чернівецькій області зафіксовано 225 випадків коронавірусної інфекції. З них п'ятеро людей померли, 11 – одужали і були виписані з лікарень.

У Дружківці Донецької області зафіксували перший летальний випадок від коронавірусу.Також перший летальний випадок зареєстрували 6 квітня в Іршаві на Закарпатті. Тут померла 71-річна жінка, в якої раніше був діагностований коронавірус. Вона - мати завідувача поліклінічного відділення Іршавської районної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «У реанімації немовля: повідомили ситуацію із коронавірусом на Буковині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути