четвер, 13 вересня 2018 18:21

У Києві виявили нову смертельну інфекцію

У Києві виявили нову смертельну інфекцію
Переносниками гарячки Західного Нілу є численні види комарів, які інфікуються під час харчування кров'ю заражених птахів. ФОТО: milee.ru

У Києві чоловік звернувся до лікарні із симптомами рідкісної хвороби — гарячки Західного Нілу. З'явилися вони після повернення українця з Кіпру.

"З вересня чоловіка госпіталізували у відділення інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні м. Києва з попереднім діагнозом менінгоенцефаліт, лихоманка невідомого генезу. Аналіз сироватки крові направили до вірусологічної референс-лабораторії, в результаті якого були виявлені антитіла до вірусу лихоманки Західного Нілу", — повідомив на своєму офіційному сайті Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Цьогоріч в Україні зафіксували 3 випадки захворювання на геморагічну гарячку Західного Нілу. Минулого року був лише 1. Усі випадки зараження зареєстровані в Полтавській області. Смертельних серед них не було.

Центр громадського здоров'я МОЗ України наразі продовжує стежити за станом хворого. За словами фахівці держустанови, загрози подальшого розповсюдження хвороби серед українців немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галюцинації та температура: у школі масово отруїлися діти

Геморагічна гарячка Західного Нілу є небезпечним вірусним захворюванням. Передається воно через укуси комарів. Найчастіше вражає сільських жителів і любителів полювання. У більшості інфікованих жодних ознак хвороби не проявляється. Проте в декого виникають подібні до грипу симптоми: різке підвищення температури, головний біль, біль у горлі, м'язах, суглобах і спині, слабкість, нудота й діарея. Характерним для цієї хвороби є також поява на тілі висипань, збільшення печінки й селезінки. У важких випадках розвивається менінгіт й енцефаліт. При цьому з'являються ознаки ураження головного мозку: розлади свідомості, парези, паралічі. Специфічного лікування гарячки Західного Нілу не розроблено. Не існує й профілактичної вакцини.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виявили нову смертельну інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути