Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2021 18:06

У Києві помирають 85% хворих на коронавірус, які підключені до апаратів ШВЛ

У Києві помирають 85% хворих на коронавірус, які підключені до апаратів ШВЛ
У Києві лікарні заповнені на понад 100%. Пацієнти, яких підключають до апаратів ШВЛ - у більшості випадків помирають. ФОТО: REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провалив роботу по боротьбі з коронавірусом. Він має бути звільнений.

За весь час пандемії не було такої кількості госпіталізації хворих, заявив Gazeta.ua колишній керівник Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова розповіла про перебіг справи щодо закупівлі вакцин

"У Києві лікарні заповнені більше ніж на 100 відсотків. На ШВЛ перебувають 1400 пацієнтів. Уже є дані, що 85 відсотків людей під ШВЛ помирають. Це 1200 людей. Трагедія", - сказав експерт.

Кількість ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусом в Україні досягла максимуму. Їх на сьогодні є близько 67 тис. і більше не буде, заявили в МОЗ.

"Міністр охорони здоров'я не здатний налагодити систему і має нести відповідальність. Я б і уряд взагалі звільнив, тому що він не спланував роботу по боротьбі з коронавірусом. Завтра вже не буде куди класти пацієнтів. Така ситуація триватиме до 10 квітня, а потім захворюваність зменшиться. На осінь знову буде підвищення. Ми живемо в стані кризи. Тотальна зневіра призведе до того, що люди нехтуватимуть правилами, встановленими владою. Це замкнуте коле, яке може розірвати зміна влади", - додав експерт.

Працівники екстреної медичної допомоги найменше погоджуються на вакцинацію від коронавірусу порівняно з іншими медиками. Проте мають чи не більший ризик інфікуватися, бо не завжди впевнені, що на виклику їх чекатиме пацієнт без Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «У Києві помирають 85% хворих на коронавірус, які підключені до апаратів ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути