Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2018 12:26

У Києві новий спалах кишкової інфекції

У Києві новий спалах кишкової інфекції
За спекотної погоди можна легко отруїтися. ФОТО: http://strength-mind.blogspot.com/

Столицю накрив новий спалах кишкової інфекції. Причина — вживання шаурми.

На сьогоднішній день від неякісного фастфуду вже постраждало 65 людей, серед яких діти й вагітні жінки. За словами лікарів, симптоми вказують на сальмонельоз. Повідомляє tsn.ua.

Заражений небезпечними бактеріями продукт може виглядати цілком нормально, а тому й не викликати жодних підозр. Однак поласувавши ним, за кілька годин можна опинитися на лікарняному ліжку. Так сталося з Антоном і Анею.

"Усім стало погано й от зараз тут лежимо, у сусідній палаті так само друзі. Тут ми вчотирьох, але я знаю, що тільки в цьому відділенні більше 20 людей", — розповідають постраждалі.

Симптоми, з якими зіткнулися вони, включали діарею, нудоту й високу температуру — до 40 градусів. За одну добу з такими ж скаргами госпіталізовано кілька десятків киян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни масово отруїлися шаурмою

Лікарі попереджають, що за спекотної погоди в м'ясі, рибі й молочних продуктах швидко розмножуються небезпечні бактерії. Через це влітку ризик отруїтися значно зростає.

"Можуть розвиватись неприємні для людини клінічні симптоми. Може дійти навіть до порушення серцевого ритму, судом, оніміння та відчуття нестачі повітря. Кишкові інфекції, перш за все, можуть швидко розвиватись через зневоднення організму, особливо в таку спеку", — каже лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

За перших ознак отруєння важливо одразу звернутися за медичною допомогою. До того рекомендується пропивати цукрово-соляний розчин: він допоможе підтримати водний баланс в організмі. Для приготування такого напою необхідно в 1 літр води додати 6 чайних ложок цукру й одну чайну ложку солі, усе добре розмішати й пити у великих кількостях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість отруєнь шаурмою

Любителям вуличної їжі спеціалісти рекомендують перевіряти санітарну книгу продавця й документи на продукти — усе це повинно обов'язково бути в наявності на місці торгівлі.

Раніше розповіли про масове отруєння в McDonald's. Популярна мережа фаст-фуду вилучила з меню салат, через вживання якого люди заражалися небезпечною інфекцією.

Зараз ви читаєте новину «У Києві новий спалах кишкової інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути