четвер, 01 серпня 2019 23:55

У Хмельницькому зафіксували випадок небезпечної хвороби

У Хмельницькому зафіксували випадок небезпечної хвороби

У Хмельницькому зареєстрували перший випадок дифтерії. Захворіла 21-річна мешканка Хмельницького, яка в 16-річному віці пропустила вакцинацію проти дифтерії.

"Жінка працює фармацевтом. Звернулася до лікаря зі скаргами на біль у горлі, підвищену температуру, загальну слабкість. Хвора була щеплена від дифтерії, але не так, як треба. Останнє щеплення їй робили у 6 років. Зараз жінці 21 рік і вона у 16 років мала зробити ще одне щеплення, але цього не зробила", — розповіла епідеміолог Хмельницької обласної лабораторного центру Лариса Калінер, пише Zaxid.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун закликає вакцинуватися від дифтерії та правця

Дифтерія — гостре інфекційне захворювання. Передається повітряно-крапельним шляхом, однак ним можна заразитися через предмети побуту, посуд та іграшки. Тяжкість хвороби обумовлена ​​вкрай отруйним токсином, який виділяє дифтерійна паличка. Найчастіше вражає ротоглотку, але нерідко зачіпає гортань, бронхи, шкіру та інші органи.

Дифтерія має смертельний результат в 5-10% випадків; вищий показник смертності спостерігається серед дітей молодшого віку. Під час останньої епідемії дифтерії в Україні в 1991-1998 роках захворіло близько 20 тисяч осіб, близько 700 із них померли.

Запобігти дифтерії можна за допомогою вакцинації, проте вакцина не гарантує повний захист від розвитку дифтерії при зустрічі зі збудником, але значно зменшує кількість важких форм хвороби.

Зараз ви читаєте новину «У Хмельницькому зафіксували випадок небезпечної хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути