Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2019 12:33

Супрун закликає вакцинуватися від дифтерії та правця

Супрун закликає вакцинуватися від дифтерії та правця
Дорослі мають кожні 10 років проходити повторну вакцинацію проти дифтерії та правця. ФОТО: slavdelo.dn.ua

В Україні розпочався місяць щеплень проти дифтерії та правця.

Про це оголосила під час брифінгу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Повідомляє Громадське.

"Рівень вакцинації в Україні проти дифтерії низький. Коли ми з командою прийшли працювати до Міністерства охорони здоров'я, вакцинованими були 21%, зараз — 65%, а нам потрібно, щоб було 95%. Ми починаємо місяць щеплень проти дифтерії для дорослих", — відзначила очільниця МОЗу.

Супрун наголосила, що вакцинація є єдиним способом вберегтися від захворювання та його ускладнень. Останні в 3% випадків призводять до смерті.

Серед учасників брифінгу був генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта. За його словами, для дорослих в Україні є понад 3 млн доз вакцини проти дифтерії та правця. Отримати щеплення охочі можуть у центрах первинної медико-санітарної допомоги та в лікарів-ФОПів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки відмовились від щеплення: дитина впала у кому через правець

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Воно викликає запалення слизових оболонок ротоглотки й загальну інтоксикацію. Поступово вражає серцево-судинну й нервову системи.

Правець також належить до групи гострих інфекційних хвороб. Однак передається він не від людини до людини, а шляхом потрапляння бруду до рани, внаслідок травмування зараженим предметом або укусів тварин. Правець вражає нервову систему. Проявляється сильними судомами. Смертність від цієї інфекції сягає 70%.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії та правця – щеплення. Діти мають отримувати його у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 16 років. Дорослі – кожні 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Супрун закликає вакцинуватися від дифтерії та правця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути