понеділок, 02 листопада 2020 05:28

Топ-4 продукта, які допоможуть нормалізувати артеріальний тиск

Топ-4 продукта, які допоможуть нормалізувати артеріальний тиск
Згідно з висновками вчених, ефект від флавоноїдів можна вважати рівнозначним повноцінній дієті, рекомендованої для гіпертоніків. Фото: Pixabay

Вчені з Великобританії назвали 4 продукти, які допоможуть нормалізувати артеріальний тиск. Висновки робилися за підсумками аналізу харчових звичок близько 25 тисяч добровольців.

Співробітники Університету Редінга нагадали, що флавоноїди необхідні для повноцінної життєдіяльності будь-якої людини. Зазначені біологічно активні речовини містяться переважно в рослинах. За допомогою вживання продуктів, що мають в складі флавоноїди, можна скоротити ризик розвитку серцево-судинних недуг і привести в норму тиск, пише ukrhealth.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які провокують раннє старіння

Знайти речовини можна в яблуках, їх багато в чаї, ягодах і какао. Фахівці вказали, що ті, хто налягають на зазначені продукти, рідше стикаються з проблемами з тиском.

Згідно з висновками вчених, ефект від флавоноїдів можна вважати рівнозначним повноцінній дієті, рекомендованої для гіпертоніків.

В Україні майже три чверті громадян мають занадто високий рівень холестерину. Знизити його допоможуть не тільки ліки, а й зміна способу життя, зокрема, дієта. Медики назвали п'ять продуктів, які знижують холестерин.

Зараз ви читаєте новину «Топ-4 продукта, які допоможуть нормалізувати артеріальний тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути