понеділок, 22 липня 2019 17:12

ТОП-10 продуктів, що покращують обмін речовин

ТОП-10 продуктів, що покращують обмін речовин
Назвали продукти, що покращують обмін речовин. Фото: http://ivona.bigmir.net

Якщо ви намагаєтеся схуднути, правильно харчуєтеся, ходите в спортзал, але вага не зменшується, то справа в порушенні обміну речовин. Є низка продуктів, які налагоджують роботу шлунку і стабілізують стан організму.

Gazeta.ua розповість, які продукти слід вживати, щоб покращити обмін речовин.

1. Чілі. Дослідження показали, що вживання гострої їжі прискорює обмін речовин на 25%. Коли ви їсте щось гостре - виділяється більше поту. Це пов'язано з капсаїцином, інгредієнтом, що прискорює метаболізм.

2. Чорниця. Ягоди чорниці допомагають в боротьбі із зайвою вагою, оскільки в них є антиоксиданти, що відповідають за стимулювання обмінних процесів в організмі.

3. Насіння чіа є джерелом омега-3 і антиоксидантів, які не тільки прискорюють обмін речовин і уповільнюють старіння. В ідеалі потрібно споживати 25 грамів чіа на день.

4. Правильне харчування без цільнозернових неможливо уявити. У них містяться поживні речовини і складні вуглеводи, що прискорюють обмін речовин шляхом стабілізації рівня інсуліну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схуднути за 6 днів: як працює новодна монодієта

5. Броколі є важливим джерелом кальцію, який прискорить ваш метаболізм. Також це джерело вітамінів С, К і А. Порція броколі забезпечує організм потрібною кількістю фолієвої кислоти і харчових волокон, а також різними антиоксидантами.

6. Яблука мають високий вміст клітковини і пектину, що сприяє регуляції рівня цукру в крові, полегшує виведення токсинів і активізує обмін речовин.

7. Імбир прискорює обмін речовин і втамовує голод. Імбир можна поєднувати із лимоном.

8. Яйця багаті білком, прискорюють обмін речовин, тому що для їхнього засвоєння організмом потрібно багато енергії, навіть більше, ніж жирів і вуглеводів.

9. Сочевиця багата білками і волокнами, допомагає запобігти серцевим захворюванням або інсульту. Прискорює обмін речовин, а також зберігає баланс корисних бактерій в кишківнику.

10. Темно-зелені овочі є джерелом нетваринного заліза, яке допомагає збільшити швидкість обміну речовин. Найкраще працює в поєднанні з продуктами, багатими на вітамін С.

Український дієтолог Світлана Фус розповіла, які жири повинні бути відсутніми в раціоні. Жінка розповіла, що трансжири - це практично єдиний вид жиру, в якому немає жодних корисних властивостей.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 продуктів, що покращують обмін речовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути