пʼятниця, 05 листопада 2021 08:12

Ті, хто перехворів коронавірусом, будуть отримувати сертифікат у "Дії"

Ті, хто перехворів коронавірусом, будуть отримувати сертифікат у "Дії"
В застосунку "Дія" можна буде отримати сертифікат на 90 днів, що вилікувався від коронавірусу / "Дія"

З наступного тижня невакциновані українці, які перехворіли коронавірусом, зможуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання, який дозволятиме упродовж 90-ти діб без обмежень працювати, відвідувати заклади і пересуватись в жовтій та червоній зонах карантину.

Сертифікат про одужання буде формуватись лише для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19. Документ не згенерується, якщо ваш діагноз встановили до появи нового типу сертифікату, тобто у 2020 році чи раніше у 2021 році. Про це повідомляє МОЗ.

Обов'язковою підставою для генерації сертифікату буде медичний запис лікаря про встановлений діагноз, який відображатиметься в електронній системі охорони здоров'я. Тобто ті, хто після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталися до лікаря і лікар не вніс дані в електронну систему - завантажити сертифікат не зможуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелік професій з обов'язковою Covid-вакцинацією хочуть розширити

Новий COVID-сертифікат буде двох видів: внутрішній - для використання всередині країни в умовах жовтого і червоного рівнів карантину, та міжнародний - для перетину кордону 45 країн, які входять до Довірчої мережі Е-здоров'я ЄС з урахуванням вимог, які встановлює кожна країна.

Якщо людина перехворіла, то безпечно вакцинуватися можна на 28-й день від першого дня появи симптомів чи лабораторного підтвердження діагнозу.

Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США свідчать, що не вакциновані від коронавірусу люди мають в 10 разів більший ризик померти від штаму "Дельта", ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у п'ять разів вищий, порівняно з тими, хто отримав дві дози вакцини.

В Україні починаються клінічні випробування Covid-таблеток Pfizer і Merck.

Зараз ви читаєте новину «Ті, хто перехворів коронавірусом, будуть отримувати сертифікат у "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути