понеділок, 05 жовтня 2020 10:23

Світлана Фус назвала найкорисніші продукти для печінки

Світлана Фус назвала найкорисніші продукти для печінки
Світлана Фус розкрила секрет здорової печінки. Фото: youtube.com

Печінка очищає організм і пропускає через себе 500 літрів крові щодня. Для детоксикації цей орган використовує ті речовини, які отримує з їжею – амінокислоти, вітаміни, мінерали та інші. Її не дарма називають хімічною лабораторією організму.

Про це пише дієтолог Світлана Фус на Фейсбук.

Щоб печінка служила повноцінно важливо уникати певних продуктів.

1. Алкоголь. Його не без підстав називають гепатотоксичною отрутою. Важлива кількість прийнятого алкоголю і вік людини. Безпечна доза алкоголю дуже мала. Наприклад, для міцного алкоголю це 2-3 столові ложки в день.

2. Жир. Надлишок жирів, причому як тваринного, так і рослинного походження, шкідливий для печінки. Заберіть з харчування продукти, які містять трансжири.

3. Глюкоза, фруктоза і сахароза в надмірній кількості. Надлишок цих вуглеводів призводить до зниження детоксикаційних можливостей печінки і відкладення жиру в її клітинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна морква: медики дали несподівану відповідь

Що важливо для печінки?

1. Достатнє споживання білка. Дефіцит білка в раціоні призводить до посиленого відкладення в печінці жиру, зниження всіх її функцій.

2. Лецитин. Він стимулює жовчовиділення, перешкоджає утворенню жовчних каменів, сприяє нейтралізації токсичних речовин, підтримує регенерацію клітин печінки. Добова потреба в лецитині дорослої людини – 5-7 г. Лідером за його змістом жовток яєць. Також є в м'ясі, ікрі риб, соняшниковому насінні, вівсяній і гречаній крупах.

3. Овочі, цільні крупи і фрукти. Вони добре джерело антиоксидантів, вітамінів, які захищають клітини печінки, впливають на знешкоджуючу функцію. А також містять харчові волокна, особливо пектини, які збирають на себе надлишки жовчних кислот, холестерину і стимулюють роботу печінки. Потрібно в кожен прийом їжі включати овочі та / або фрукти, звичайно з переважанням овочів. Вони повинні становити половину кожного прийому їжі. Зелені листові овочі рекомендуються особливо.

4. Вода. Вона підтримує процеси детоксикації і полегшує виведення токсинів з організму. Слідкуйте за водним режимом.

5. Режим харчування. Він важливий для активної роботи печінки, нормальної жовчутворюючої та жовчовивідної функцій. Порушення режиму, тривалі проміжки між прийомами їжі, переїдання, особливо у вечірній час, призведуть до збою в роботі печінки.

Нашкодити печінці та іншим органам можна через багато дієт. Заради стрункої фігури жінки готові йти на крайнощі. Часто, якщо одна дієта не приносить бажаного результату, випробовують іншу. При цьому навіть не задумуючись про шкоду здоров'ю. Але є не просто шкідливі, а навіть смертельно небезпечні методи схуднення.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Фус назвала найкорисніші продукти для печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути