понеділок, 06 серпня 2018 17:06

Супрун розвінчала ще один міф

Супрун розвінчала ще один міф
Супрун попереджає про загрозу, яку становить гомеопатія для важкохворих. ФОТО: jizn.net.ua

Лікуватися гомеопатією небезпечно для життя. Жодне гідне довіри наукове дослідження не підтвердило ефективність цих засобів.

На відміну від гомеопатії, надійність та ефективність традиційного лікування є доведеною. Однак люди продовжують обманювати себе, вірячи в цілющість альтернативних методів. Пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Найчастіше лікують застуду, мігрень чи депресію. Проте найстрашніше те, що віра в силу гомеопатії спонукає людей із тяжкими хворобами також використовувати її для лікування. Як у випадках із серйозними хронічними захворюваннями чи онкологією", - каже в. о. міністра охорони здоров'я.

За наявності серйозних проблем зі здоров'ям покладання надій на гомеопатію може мати летальні наслідки.

"Підтвердженням цьому є останні наукові дослідження. Наприклад, люди з онкологічними захворюваннями, що лікувались гомеопатією, вмирали з удвічі більшою ймовірністю, ніж ті, що не приймали такі ліки взагалі", - розповідає Супрун.

Причина таких наслідків полягає у тому, що люди відмовляються від справді ефективної терапії на користь безсилих альтернативних методів. Деякі звертаються за реальною допомогою, коли вже занадто пізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун запускає розсилку про здоровий спосіб життя

"Найбільша небезпека полягає в тому, що популярність гомеопатії дуже стійка. При тому, що зараз ми живемо в час, коли дослідження в галузі медицини досягли неймовірних результатів і не стоять на місці. Поряд з цим існує феномен гомеопатії – методу, що не лікує, але прибутки від продажу якого вимірюються мільярдами доларів щорічно", - каже Супрун.

Раніше Супрун розвінчала міф про популярну дієту, яка передбачає відмову від вживання глютену. Ця програма харчування не приносить користі здоровим людям. Дотримуватися її радять лише хворим на целіакію. Усім іншим така дієта може завдати тільки шкоди.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розвінчала ще один міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути