середа, 14 листопада 2018 10:42

Супрун розповіла про головну причину смертності українців

Супрун розповіла про головну причину смертності українців
За програмою "Доступні ліки" можна отримати безоплатно або за невелику доплату ліки проти серцево-судинних хвороб. Фото: Еспресо

Головна причина смертності українців - серцево-судинні захворювання.

Необхідно налагодити комплексну допомогу від рівня сімейного лікаря, який виявляє хворобу на ранній стадії та призначає лікування, до своєчасної та якісної допомоги під час екстрених випадків. Таких, як інфаркт міокарда, повідомила у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За програмою "Доступні ліки" можна отримати безоплатно або за невелику доплату ліки проти серцево-судинних хвороб. А медзаклади, які надають екстрену допомогу під час інфаркту, вперше забезпечені стентами та необхідними медичними виробами для їхнього встановлення у невідкладних випадках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували новий спалах небезпечної інфекції

Закуплено 22 ангіографи і створюється мережа кардіологічних центрів, де кожен пацієнт із гострим інфарктом безоплатно та цілодобово отримує стентування. Нові ангіографи йдуть у області, де є спроможність надавати цілодобову допомогу пацієнтам з інфарктом і місцева влада готова співфінансувати обладнання.

Один із таких центрів рік тому запрацював на Житомирщині в обласній клінічній лікарні. За рік роботи у Центрі провели 265 операцій при гострому інфаркті. Смертність вдалося зменшити втричі.

"Кожна інвестиція у розбудову мережі допомоги та навчання лікарів — це інвестиція в триваліше та здоровіше життя громадян. Будемо продовжувати працювати заради захисту українців", - каже Супрун.

Раніше Уляна Супрун назвала прості кроки, які допоможуть запобігти розвитку пневмонії. Одні з симптомів хвороби - кашель, важке дихання, висока температура. Кожні 20 секунд вона забирає життя однієї дитини на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла про головну причину смертності українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути