понеділок, 16 липня 2018 13:22

Супрун порадила, як під час засмагання захистити шкіру від старіння

Супрун порадила, як під час засмагання захистити шкіру від старіння
Супрун застерегла від тривалого засмагання Фото: korabelov.info

Засмага шкодить людині. Це ознака того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається "захиститись".

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в соцмережі.

Надмірне перебування на сонці є одним з факторів ризику розвитку раку шкіри. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, близько 3 мільйонів випадків раку шкіри діагностується по всьому світу щорічно. І хоча рак шкіри поширеніший серед людей, що мають світліший колір шкіри, проте це не означає, що більш смагляві люди в безпеці. Тому якщо ви гарно засмагаєте та швидко темнішаєте - не розслабляйтеся. Вам так само шкідливе ультрафіолетове випромінювання.

"Якщо ваш залізний аргумент для засмаги був вітамін D, яким треба запастися на всю довгу зиму, то й це не так. Утворення вітаміну D в шкірі обмежено. Після того, як його утворилась певна кількість, цей процес спиняється, і завдяки тривалому лежанню на пляжі ми більше не помножуємо запаси вітаміну D", - говорить Уляна Супрун.

Також засмага не покращує пружність і зволоженість шкіри. Їх підтримують речовини колаген та гіалуронова кислота. А дія ультрафіолету їх руйнує, і не дає утворювати нові. Тому сонце справді сушить і старить шкіру, і жодні зволожуючі засоби це не спинять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун руйнує міфи: що робити зі шлаками в організмі

Потрібно наносити сонцезахисні креми щоразу перед виходом на вулицю.

Знаходитися якомога менше на сонці, особливо, з 11 до 16 години. Та носити кепки й панами, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів.

При сонячному опіку сметана, соняшникова олія, зубна паста чи навіть мазі і пінки на жирній основі - погана перша допомога.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в соцмережі.

"Перша допомога при сонячному опіку - це перейти в прохолодне місце і охолодити обпечені ділянки водою або льодом. Якщо обпалені великі ділянки тіла, можна прийняти знеболюючі. Категорично забороняється обробляти рану засобами на жирній основі, жиром, яєчним жовтком, сечею, спиртовими розчинами, зубною пастою", - написала Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, як під час засмагання захистити шкіру від старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути