понеділок, 16 липня 2018 09:07

Сметана, зубна паста та олія від опіків: Супрун розвіяла ще один міф

Сметана, зубна паста та олія від опіків: Супрун розвіяла ще один міф
"Категорично забороняється обробляти рану засобами на жирній основі, жиром, яєчним жовтком, сечею, спиртовими розчинами, зубною пастою" - написала Супрун

При сонячному опіку сметана, соняшникова олія, зубна паста чи навіть мазі і пінки на жирній основі - погана перша допомога.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в соцмережі.

"Перша допомога при сонячному опіку - це перейти в прохолодне місце і охолодити обпечені ділянки водою або льодом. Якщо обпалені великі ділянки тіла, можна прийняти знеболюючі. Категорично забороняється обробляти рану засобами на жирній основі, жиром, яєчним жовтком, сечею, спиртовими розчинами, зубною пастою", - написала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про правильну засмагу на пляжі

Якщо є симптоми загального перегріву, то на великі судини - шия, пахові складки - потрібно покласти холодний компрес. І після цього уражені ділянки шкіри можна обробити водорозчинними препаратами - тримістин, пантестин або мірамістин.

Усі жирні креми або мазі створюють на шкірі плівку, яка порушує теплообмін. Це призводить до збільшення набряку і погіршує загальний стан.

"При утворенні на шкірі пухирів слід накласти пов'язки зі стерильних перев'язувальних засобів з неспиртовими антисептиками і водорозчинними мазями. Поява пухирів і посилення болю можливі на 2-4 добу. При утворенні великих і/або множинних пухирів більше 1 см у діаметрі - негайно зверніться до медичного закладу", - написано у повідомленні.

Змащувати уражені ділянки жирними кремами, вітамінними препаратами, пінними засобами можна тільки на 5-6 добу після опіку.

Також рекомендується пити багато рідини.

Медик нагадує, що сонячне випромінювання найбільш активне з 12 до 16 години, тому в ці години краще не перебувати на відкритому сонці.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що має українське громадянство у відповідності до законодавства України. Про це вона сказала під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю

Зараз ви читаєте новину «Сметана, зубна паста та олія від опіків: Супрун розвіяла ще один міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути