четвер, 22 березня 2018 09:10

Створили унікальні протизаплідні таблетки для чоловіків

Створили унікальні протизаплідні таблетки для чоловіків
Протизаплідні таблетки для чоловіків блокують виробництво сперми Фото: spunout.ie

Вчені Національного інституту охорони здоров'я створили нові протизаплідні таблетки для чоловіків. Їх представлять конгресі ендокринологічного товариства США ENDO 2018, який відбудеться в неділю в Чикаго, штат Іллінойс.

Про це пише Science Daily.

Препарат протестували 83 чоловіки у віці від 18 до 50 років. Результати показали, що щоденний прийом таблеток знижує рівень тестостерону та інших гормонів, що впливають на утворення сперматозоїдів. Вони впливають на роботу статевих органів.

Експериментальний чоловічий оральний контрацептив поєднує в собі активність таких гормонів, як тестостерон, і прогестин. Він приймається один раз на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили голки для безболісних уколів

Глава групи розробників препарату Стефані Пейдж зазначає, що аналоги гормонального препарату, які зараз є на ринку, мають серйозні побічні ефекти - вони шкодять печінці і ниркам, впливають на сексуальну функцію, а також занадто швидко виводяться з організму, тому однієї таблетки на добу недостатньо.

Цих побічних ефектів в дослідженні нового препарату не виявили. Проте учасники експерименту мали незначне збільшення маси тіла і зниження рівня "корисного" холестерину.

Зараз ведуться дослідження для підтвердження, що DMAU щодня блокує виробництво сперми.

Нагадаємо, що гормональні контрацептиви для жінок застосовуються з 1960-х років, а аналогічні препарати для чоловіків почали розробляти лише недавно.

Шведський фізик Еліна Берглунд Шервітцль створила перший у світі додаток, який офіційно визнали засобом контрацепції. Він називається Natural Cycles і за ефективністю прирівнюється до таблеток.

"Як і багато жінок, я пробувала різні варіанти контрацепції, починаючи з підліткового віку, і так і не знайшла рішення, яке підходить особисто мені. Саме в процесі пошуків ефективної природної альтернативи виявила, що по температурі тіла можна визначити період здатності до запліднення. І це стало для мене одкровенням ", - розповіла Шервітцль.

За допомогою математики і аналізу даних жінка розробила алгоритм, який точно визначає період овуляції.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальні протизаплідні таблетки для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути