Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2017 12:05

Створили новий революційний протизаплідний засіб
4

Контрацепція у вигляді додатка: створили новий протизаплідний засіб
Фото: bbc.com
Контрацепція у вигляді додатка: створили новий протизаплідний засіб
Контрацепція у вигляді додатка: створили новий протизаплідний засіб
Контрацепція у вигляді додатка: створили новий протизаплідний засіб

Шведський фізик Еліна Берглунд Шервітцль створила перший у світі додаток, який офіційно визнали засобом контрацепції. Він називається Natural Cycles і за ефективністю прирівнюється до таблеток. Це порівняння стало можливим після проведеного дослідження за участю більше чотирьох тисяч жінок.

Джерело: BBC

Фізик вживала гормональні контрацептиви, але вирішила пошукати альтернативу.

"Як і багато жінок, я пробувала різні варіанти контрацепції, починаючи з підліткового віку, і так і не знайшла рішення, яке підходить особисто мені. Саме в процесі пошуків ефективної природної альтернативи виявила, що по температурі тіла можна визначити період здатності до запліднення. І це стало для мене одкровенням ", - розповіла Шервітцль.

За допомогою математики і аналізу даних жінка розробила алгоритм, який точно визначає період овуляції.

Разом зі своїм чоловіком Раулем Шервітцлем, теж фізиком, вона створила додаток, який допомогає жінкам збирати дані про температуру тіла і уважно відстежувати цикл.

Додаток випустили в 2014 році, ним користуються вже 300 000 людей. У Великобританії річна підписка коштує 50 фунтів, що включає в себе вартість термометра.

У лютому 2017 роки після кількох медичних випробувань додаток Natural Cycles став першим технологічним обладнанням, яке офіційно було сертифіковано для використання як засіб контрацепції.

Берглунд Шервітцль визнає, що ефективність використання програми залежить від того, наскільки точно жінка діє згідно інструкції. Такий спосіб контрацепції підходить не для всіх, бо не захищає від хвороб, які передаються статевим шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів уникнути неприємних відчуттів при сексі

"Точно так само, як і при прийомі таблеток, користувачі повинні здійснювати певні щоденні дії. Але ми дійсно сподіваємося стати альтернативним способом для тих, хто не хоче використовувати гормональну контрацепцію або внутрішньоматкову спіраль", - каже Еліна.

Пара сподівається збільшити число користувачів додатку в країнах, де релігія є перешкодою для контрацепції.

"Ми досягли більшого, ніж я сподівалася, і це дуже гарне почуття. Але ми не повинні зупинятися на досягнутому, - каже Еліна. - Зараз настав час рости і залучити всіх жінок в світі ... Кожна вагітність повинна приносити щастя".

Зараз ви читаєте новину «Створили новий революційний протизаплідний засіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути