пʼятниця, 13 березня 2020 09:06

Спростували міфи про коронавірус

Спростували міфи про коронавірус
Вірус потребує власної вакцини. Дослідники намагаються її розробити Фото: Укрінформ

ВООЗ розвінчала 14 міфів про коронавірус.

1. Вірус COVID-19 передається у регіонах із спекотним та вологим кліматом. Судячи із наявних доказів, вірус COVID-19 може передаватися у всіх регіонах. Найкращий спосіб захистити себе проти COVID-19 - часто мити руки, пише Укрінформ.

2. Немає причин вважати, що холодна погода може вбити новий коронавірус чи інші недуги. Нормальна температура людського тіла становить близько 36,5-37 градусів за шкалою Цельсія, незалежно від температури навколишнього середовища чи погоди. Найбільш ефективним способом захистити себе від нового коронавірусу є часте протирання рук дезінфікуючим засобом на основі спирту або миття їх милом та водою.

3. Приймання теплої ванни не завадить підхопити COVID-19. Нормальна температура тіла перебуває у діапазоні 36,5-37 градусів за шкалою Цельсія, незалежно від температури ванни чи душу. Ванна із дуже гарячою водою може піти на шкоду, бо може завдати опіків.

4 Немає інформації чи доказів, які свідчили б про те, що новий коронавірус може передаватися москітами чи комарами. Це респіраторний вірус. Поширюється переважно через краплі, які утворюються, коли заражена людина кашляє або чхає, а також через краплі слини й слиз із носа. Уникайте близького контакту із будь-ким, хто кашляє або чхає.

5. Сушарки для рук не ефективні у знищенні 2019-nCoV. Аби захистити себе від нового коронавірусу, слід часто очищувати руки дезінфектором на спиртовій основі або мити їх з милом та водою. Після завершення очищення рук, їх варто ретельно висушити паперовим рушником або теплою повітряною сушаркою.

6. Ультрафіолетові лампи не слід використовувати для стерилізації рук або інших шкірних покривів. Ультрафіолетова радіація може викликати лише подразнення шкіри.

7. Термальні сканери ефективні у виявленні людей із гарячкою через зараження новим коронавірусом. Вони не можуть виявляти тих, хто уже заразилися, але ще не страждають від гарячки. Від зараження до захворювання та виявлення ознак гарячки проходить від 2 до 10 днів.

8. Розпилення спирту чи хлору по тілу не вб'є віруси, які вже проникли до організму. Розпилення таких речовин може бути шкідливим для одягу або слизових оболонок (очей, рота). Спирт та хлор можуть бути корисними для дезінфекції поверхонь, але їх слід використовувати за належними рекомендаціями.

9. Вакцини від пневмонії, такі як вакцина проти пневмококів та проти гемофільного грипу типу В (Hib) не забезпечують захисту від нового коронавірусу. Вірус потребує власної вакцини. Дослідники намагаються її розробити.

10. Немає свідчень, що регулярне промивання носа сольовим розчином дозволяє захистити людей від зараження новим коронавірусом. Є деякі обмежені свідчення, що регулярне промивання носа сольовим розчином здатне посприяти швидшому видужанню від звичайної застуди.

11. Часник - це здорова їжа. Має певні антимікробні властивості. Немає доказів протягом чинного спалаху, що споживання часника захищає людей від нового коронавірусу.

12. Люди усіх вікових категорій можуть заразитися новим коронавірусом. Старші люди та люди, хворі на якісь недуги, є вразливішими до важких форм вірусної інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні сталися два нові випадки зараження на коронавірус

13. Антибіотики не діють проти вірусу, лише проти бактерій. Новий коронавірус - це вірус, отже антибіотики не слід використовувати як засіб упередження чи лікування. Якщо вас госпіталізували із 2019-nCoV, вам можуть виписати антибіотики для лікування супутніх бактеріальних інфекцій.

14.Не існує спеціальних медичних препаратів, рекомендованих для упередження чи лікування нового коронавірусу. Інфікованим вірусом мають надавати допомогу для полегшення та лікування симптомів. Людям із важкою формою захворювання - підтримувальну терапію. Триває розробка специфічних ліків.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу в світі. Про це під час брифінгу повідомив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Зараз ви читаєте новину «Спростували міфи про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути